SEGRE

CARTA DEL ALCALDE

Festa Major de Lleida i esport

Paer en cap

Festa Major de Lleida i esport

Festa Major de Lleida i esportSEGRE

Creado:

Actualizado:

Array

La Festa Major és cultura, com també ho és l’esport, que, un any més, hi ha tornat a estar molt present. Dijous va ser emocionant veure les jugadores de l’Associació Lleidatana d’Handbol portar la figura de sant Anastasi, la primera vegada que ho feia un equip femení. Aquesta circumstància s’ha donat en una temporada particularment brillant per a l’esport femení lleidatà i l’esport de base en general, amb la major concentració d’ascensos que recordem dels darrers anys. Han pujat de categoria el Magraners de futbol, el sènior femení i el benjamí del CF Pardinyes, l’equip juvenil de l’Atlètic Segre, així com els tres equips femenins del Balàfia Vòlei, entre altres èxits esportius que els equips lleidatans han tingut. I hi ha clubs amb oportunitats obertes, com el CB Pardinyes i el CB Lleida, que juguen les respectives fases d’ascens.

Entre tots els triomfs, n’hi ha un que ha sobresortit especialment: el de l’equip infantil de futbol femení de l’AEM, que s’ha proclamat campió d’una lliga masculina i que ha rebut la Placa al Mèrit Esportiu de la Paeria. Com vaig expressar en la recepció que vàrem oferir a l’equip uns dies enrere, han fet història esportiva i també en termes d’igualtat.

La de l’equip de l’AEM no ha estat l’única distinció al mèrit esportiu que es va lliurar dimecres. També l’han rebut el Club Esportiu de Sords i el Club ASPID, pels vint-i-cinc anys de treball promovent la inclusió i l’atenció a col·lectius amb necessitats especials a través de la pràctica esportiva. La placa al Club de Golf Raimat, també pels vint-i-cinc anys d’activitat i per assolir un equip jove d’esportistes, on alguns ja són a l’elit mundial. I la medalla al mèrit esportiu a l’atleta Jackson Quiñónez reconeix la seva brillant carrera, que el va fer arribar a una final olímpica de velocitat, i és un exemple de la força dels esportistes.

Amb aquestes distincions i les recepcions institucionals, l’Ajuntament de Lleida vol posar en valor els mèrits esportius aconseguits pels clubs i esportistes individuals, subratllar l’esforç que ho ha fet possible i agrair la inspiració que desperten, perquè en elles i en ells, més enllà de l’àmbit esportiu, s’emmiralla la societat lleidatana en general. I cal reconèixer, també, el paper indispensable de les famílies. La seva voluntat, sacrifici i empenta són la gran força de l’esport de base a la nostra ciutat.

La Paeria posa a l’abast de la ciutadania un ampli ventall d’equipaments municipals per garantir, a Lleida, l’accés a la pràctica esportiva, que és, com l’educació i la cultura, un dret universal. L’Ajuntament, conscient de la importància de l’esport de base per a la societat lleidatana, dóna resposta a les necessitats d’instal·lacions que es generen. En aquest sentit, diumenge passat vàrem anunciar les noves instal·lacions esportives del club FiF de futbol base a Ciutat Jardí, una inversió municipal a la qual cal afegir les recents renovacions de la gespa artificial en els camps municipals de la UE Balàfia, del CF Pardinyes, de la UE Bordeta i de l’AEM al Secà, a més de la gespa natural del Camp d’Esports.

Lleida es posiciona també com a ciutat organitzadora d’esdeveniments d’alta competició i és la seu, aquest cap de setmana de Festa Major, de la Final Four europea d’hoquei patins i, del 21 al 27 de maig, els trenta-dos millors equips cadets de bàsquet de l’Estat es donaran cita a la nostra ciutat per disputar el Campionat d’Espanya. I en perspectiva tenim l’any 2021, en què serem una de les seus del Mundial d’handbol femení. El programa municipal Sport&Emotion, que promou la captació de grans esdeveniments, ho ha fet possible. La fortalesa del nostre esport de base, la qualitat dels equipaments, l’empenta dels clubs i esportistes individuals i la vocació de la ciutat per acollir grans cites com la Final Four d’hoquei patins són els fonaments sòlids sobre els quals es construeix el camí de futur de l’esport a Lleida.

Festa Major de Lleida i esport

Festa Major de Lleida i esportSEGRE

tracking