SEGRE
Gràcies pel Maig Festiu

Gràcies pel Maig FestiuSEGRE

Creado:

Actualizado:

Lleida ha tancat amb èxit el Maig Festiu. La ciutat s’ha de sentir orgullosa de la seva capacitat de construir cultura i de poder-la celebrar en un clima de màxim civisme i convivència, sense incidents remarcables malgrat una participació massiva. Es calcula que prop de mig milió de persones hauran participat enguany en el conjunt dels actes del Maig Festiu.

Correspon, per tant, agrair a totes les persones i entitats de tots els àmbits que han fet possible cadascun dels actes, als participants i, molt especialment, tots els professionals que s’han dedicat a vetllar per la seguretat i la protecció de tots nosaltres.

La columna vertebral del Maig Festiu són la Feria de Abril, la Fira de Titelles, la Festa Major, la Festa de Moros i Cristians i l’Aplec del Caragol, un cicle que es veu enriquit i complementat amb cites que, any rere any, van guanyant relleu, com Ciència al Carrer o la Nit dels Museus. També l’esport ha tingut un important pes específic, amb la Final Four europea d’hoquei patins i el campionat d’Espanya cadet de bàsquet. El Maig Festiu creix pel que fa als seus continguts, d’acord amb l’evolució i la major riquesa de perfil de Lleida, una ciutat que, d’altra banda, és capaç de fer conviure als Camps Elisis, sense cap incident, l’Aplec del Caragol i la celebració del Ramadà.

En tots els caps de setmana de Maig, els hotels de Lleida han assolit índexs d’ocupació que freguen el 100 per cent i, si es té en compte tot el mes, la mitjana supera el 70 per cent. El resultat de les ofertes gastronòmiques que han posat en marxa diferents establiments de la ciutat també ha estat molt positiu, ja que s’han venut més de 1.400 menús de Festa Major i de l’Aplec del Caragol. Aquests bons registres també es donen en el nombre de participants en propostes turístiques i culturals durant aquest mes, on cal destacar l’augment del 73 per cent dels visitants al Castell de Gardeny. El Maig Festiu és un tresor cultural, patrimonial i sentimental de Lleida i, amb el pas del temps, ha esdevingut un dels principals instruments per potenciar la projecció exterior de Lleida, per guanyar atractivitat i per injectar més dinamisme a la nostra economia. Es calcula que el prop de mig milió de persones que han viscut el Maig Festiu, hauran generat per a la ciutat un impacte econòmic de 10,5 milions d’euros.

La Paeria aposta per consolidar aquest model festiu que és un mirall perfecte de qui l’ha bastit, la societat civil lleidatana, dinàmica i compromesa amb la seva ciutat. Entre totes i tots, hem de prendre consciència dels valors culturals i cívics que el Maig Festiu reuneix i hem de ser capaços de difondre’l arreu, tenint molt present el missatge de civisme i convivència del qual és portador.

Gràcies pel Maig Festiu

Gràcies pel Maig FestiuSEGRE

tracking