SEGRE

CARTA DEL ALCALDE

Obres de Mobilitat Segura i Sostenible

Paer en cap

Obres de Mobilitat Segura i Sostenible

Obres de Mobilitat Segura i SostenibleSEGRE

Creado:

Actualizado:

A Lleida es produeixen, cada dia, al voltant de mig milió de desplaçaments ja siguin a peu, en vehicle privat, en bicicleta o en transport públic. La mobilitat urbana, que tant forma part del nostre dia a dia, és tan dinàmica i canviant com la mateixa lògica de la ciutat i obliga a adaptar permanentment el seu espai físic. Unes comunicacions segures i eficaces són un dels principals senyals que una ciutat funciona però cap municipi pot eludir l’obligació d’avançar cap a un model de mobilitat sostenible i que, a més, contribueixi a la cohesió cívica.

La celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible ens convida a reflexionar sobre com, cadascú de nosaltres, ens movem per la ciutat, com repercutim en el medi ambient i quins canvis podem incorporar per reduir aquest efecte. I també és moment de fer balanç i de projectar les actuacions que el Govern Municipal realitza en un àmbit en què treballa de manera transversal i al llarg de tot l’any, fins a un total de 147 actuacions completades des de principi d’any.

La mobilitat a peu s’ha vist protegida amb millores en voreres i altres espais (carrers Pere de Coma, les Roses, l’accés del Tanatori), per citar les més recents, i molt especialment amb els Camins Escolars Segurs, que la Paeria ha habilitat als barris de Cappont, d’Universitat i del Centre Històric i que seguirem fent a la resta de barris de la ciutat. Pel que fa a la seguretat viària, s’han fet obres d’accessibilitat a Ciutat Jardí (més de 37 rebaixos de voreres noves) i s’han habilitat estacionaments de motocicletes al costat dels passos de vianants per assegurar la visibilitat de conductors i transeünts en aquests punts en concret.

Per millorar la seguretat viària i disminuir els accidents, l’Intendent de la Guàrdia Urbana va fer un informe on aconsellava controlar les velocitats a 60 km/h i no a 65 com fins ara. Ho estem tramitant administrativament. L’Ajuntament de Lleida també ha ubicat nous passos elevats i bandes rugoses en diferents calçades de la ciutat i ha reforçat la seguretat en diverses cruïlles dels camins de l’horta de Lleida. La bicicleta és, cada vegada, més present en la mobilitat urbana i la Paeria acaba de posar en servei un nou tram de carril bici al Pont d’Universitat que connecta el marge dret i esquerre de la ciutat i amb el qual la xarxa urbana arriba gairebé a un traçat de 40 km de llargada.

La sostenibilitat també s’introdueix de manera progressiva –i, diria que ja imparable– a Autobusos de Lleida. El servei públic municipal de transport urbà ha incorporat el darrer any 8 vehicles híbrids de baixa emissió i també ha introduït millores per a la seguretat i el confort dels usuaris. A banda de la nova aplicació de l’empresa Moventis, s’han habilitat noves plataformes per facilitar l’accessibilitat, s’han instal·lat noves marquesines i s’ha reformat la línia 5 per donar cobertura al voltant de l’escola Francesco Tonucci, al barri de la Sagrada Família a Cappont.

Lleida aspira a continuar creixent en usuaris de transport públic –un nombre que ja fa temps que segueix una línia ascendent– i també té una clara vocació de donar servei als conductors de vehicles elèctrics amb els dos punts de recàrrega situats a Cappont i a la plaça del 8 de Març. I no vull deixar de banda un sector important per a una ciutat de les dimensions de Lleida com és el taxi. En els darrers mesos, la Paeria ha ubicat una nova senyalització a les parades i n’ha creat de noves a les zones d’oci nocturn.

A peu, en bici, en vehicle privat a motor o elèctric, en transport públic... La mobilitat evoluciona en paral·lel al progrés de Lleida, respectant el Medi Ambient i en coherència amb el model de ciutat moderna i dinàmica, però també còmoda i amable, que perseguim

.

Obres de Mobilitat Segura i Sostenible

Obres de Mobilitat Segura i SostenibleSEGRE

tracking