SEGRE
2018, nous reptes

2018, nous reptesSEGRE

Creado:

Actualizado:

L’inici de l’any és sempre un temps d’il·lusions renovades on mirem endavant i contemplem en perspectiva tots els objectius que ens marquem per al nou curs. L’Ajuntament de Lleida planteja el 2018 com un exercici en què cal continuar vetllant pels sectors de la societat que tenen més dificultats; com un any en què seguirà apostant per impulsar els serveis públics municipals i totes aquelles polítiques –educació, cultura, ocupació, equipaments, atenció social– que contribueixin al progrés integral de Lleida i, per tant, dels seus habitants.

Per sisè exercici consecutiu, l’Ajuntament de Lleida congela els seus impostos i taxes i continua amb la rebaixa de l’IBI, iniciada el 2017, per assolir enguany una disminució del rebut del 3 per cent. Són mesures per pal·liar els efectes de la crisi a les quals acompanyen serveis per a les persones que tenen situacions especials de dificultat així com polítiques de promoció de l’ocupació, del foment empresarial i de l’emprenedoria.

El Parc Científic i Tecnològic es manté com un dels principals motors d’ocupació de la ciutat, en especial, per als titulats joves. El 2017, ha assolit la xifra de 1.800 treballadors distribuïts entre 127 empreses i entitats. Tenim en perspectiva, la remodelació de l’antic edifici d’artilleria de Gardeny on s’ubicarà l’Associació d’Empreses Informàtiques (AETI) que generarà de l’ordre de 500 llocs de treball.

En l’àmbit social, el 2018 serà l’any de la realització del projecte i de la primera fase de les obres de rehabilitació del Centre de Dia per a Persones sense Llar; serà l’any d’inici dels nous Centres de Dia per a Gent Gran del Centre Històric i de Magraners i serà, també, un exercici de salt qualitatiu amb noves prestacions d’un dels serveis municipals més ben valorats i amb més usuaris (més de 5.000), la teleassistència.

El 2018 s’aprovarà el nou POUM, el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que defineix i ordena el creixement de Lleida. Hem posat l’accent en les seves icones –la Seu Vella, el riu Segre, l’Horta i les Basses– i en l’articulació de les seves parts urbana i rústica.

També en l’apartat urbanístic, la Mariola començarà a ser objecte d’una profunda regeneració urbana (Pla Mariola 20.000) i es treballarà en la reforma de la rambla de Ferran. Aquesta actuació estarà lligada amb el trasllat de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana, amb l’inici de les obres del Museu d’Art de Lleida (Museu Morera) a l’antiga Audiència i amb la represa del Pla Especial de l’Estació. Al Centre Històric, es continuarà amb la seva regeneració urbana –de la mà de les àrees d’innovació social– i també patrimonial, amb l’obertura del Call Jueu.

Fora del nucli urbà, s’iniciaran les actuacions derivades del Pla d’Usos de l’Horta per potenciar-hi l’activitat agrària, la seva vinculació amb la ciutat i preservar els valors d’aquest territori.

L’evolució urbana de Lleida ha de ser sostenible. El projecte dels boscos urbans continuarà amb els de Magraners i el Turó de Gardeny-Mariola, que arribaran després dels de Cappont i Balàfia. El centre de la ciutat guanyarà nous espais verds, amb les places situades al costat de la Panera i de l’Auditori, i al Camp d’Esports s’emprendrà el Parc de les Arts. La flota d’autobusos urbans incorporarà cinc nous vehicles híbrids i es realitzaran nous trams de carril bicicleta per aconseguir traçar l’Eix Nord-Sud de Lleida.

Una ciutat ha de progressar de la mà de les seves icones i elements patrimonials. Com s’ha anunciat recentment, l’Ajuntament de Lleida es farà càrrec de l’antic monestir de Sant Ruf per procedir a la seva rehabilitació i posada en valor. També s’avançarà amb la realització del Pla de Muralles i s’emprendrà la millora de la il·luminació monumental de Lleida així com les obres de recuperació de les Basses.

A la Seu Vella, continuaran les accions de rehabilitació a la vegada que es presentarà, la propera primavera, la memòria revisada de la candidatura a Patrimoni Mundial. El nou Pla del Riu Segre incidirà en el seu paisatgisme, en el sanejament, es plantejaran actuacions en els marges drets i esquerre i també se n’especificaran els usos, sobre l’eix del gaudi de la natura i els esportius.

Tenim per davant un any intens i il·lusionant, de realització de projectes i de consolidació de serveis públics per procurar el progrés de Lleida en tots els vessants.

2018, nous reptes

2018, nous reptesSEGRE

tracking