SEGRE
Un any de places

Un any de placesSEGRE

Creado:

Actualizado:

Com us relatava la setmana passada, el govern de la Paeria fa mesos que es dedica a la confecció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Lleida, el document de planejament més important que elabora qualsevol ciutat i que s’ha realitzat amb un acurat procés de participació cívica.

En paral·lel al POUM, però, es manté un fort ritme d’actuacions de millora als nostres carrers i places que es tradueix en els 162 projectes que la Regidoria d’Urbanisme té oberts en aquests moments.

El 2018 serà un any de places. L’Ajuntament de Lleida preveu construir aquest exercici un total de 12 places, entre les quals s’inclouen les de l’Auditori i de la Panera, que presentàvem aquesta setmana, així com la plaça del Turó de Gardeny i la de Ramon Berenguer IV. Aquesta darrera és una de les peces importants de la renovació de la rambla de Ferran i també incidirà en la millora que estem treballant per al carrer Príncep de Viana, que passarà a tenir dos carrils per a cada sentit de circulació i guanyarà atractiu tant per al comerç com per als veïns.

Les altres places que preveiem realitzar aquest any són la plaça de Magraners (davant del Centre Cívic) i tres places de la zona del barri de Noguerola i de l’avinguda del Segre: la del Pare Sanahuja i els espais que creen les cruïlles de General Brito/avinguda del Segre i General Brito/Maria Sauret. En aquest apartat incloc també les noves incorporacions que tindrà la xarxa de boscos urbans. Als de Cappont i de la Balàfia, se sumaran els de Magraners, Joc de la Bola i de la Mariola/Museu de la Ciència. Així mateix, redissenyarem els Jardins de Francesc Solana que donen continuïtat al Bosc Urbà de Balàfia i, en una altra dimensió d’espai públic, afegeixo el Parc de les Basses, amb l’inici de la seva recuperació.

Aquestes actuacions es realitzen ja plenament d’acord amb la filosofia del POUM, que planifica una ciutat més compacta en el sentit urbanístic i més verda en el sentit de la sostenibilitat global; una ciutat que impulsa l’activitat econòmica i la qualitat de vida i que protegeix més i millor el seu patrimoni natural i cultural.

En aquest capítol, cal fer especial esment a les obres del Call Jueu, que aviat s’incorporarà al catàleg d’atractius turístics i culturals de Lleida, a més de conformar un nou espai verd, de passeig i de comunicació al Centre Històric. La Paeria inicia aquest dilluns els treballs d’enderroc de l’edifici de la plaça del Seminari, que permetrà finalitzar en breu la recuperació de l’antiga Cuirassa o Call Jueu de Lleida.

Aquesta actuació s’ha allargat en el temps per la importància dels vestigis arqueològics localitzats, que han afegit complexitat als treballs però que han enriquit el contingut cultural i patrimonial d’aquest projecte que també dóna continuïtat als jardins de la Seu Vella.

L’Ajuntament de Lleida manté la dedicació diària a nous projectes i a la millora de la ciutat mentre avança el procés d’aprovació del POUM que es portarà a debat del ple, i s’intentarà que aconsegueixi els màxims consensos, el pròxim mes de febrer.

Un any de places

Un any de placesSEGRE

tracking