SEGRE

CARTA DE LA ALCALDESA EN FUNCIONES

Un any del Parador de Turisme

Alcaldessa en funcions de Lleida

Un any del Parador de Turisme

Un any del Parador de TurismeSEGRE

Creado:

Actualizado:

El 10 d’agost ha fet un any de l’obertura del Parador de Turisme de Lleida situat al Convent del Roser, al Centre Històric. Amb la seva posada en marxa, la ciutat feia realitat una llarga aspiració i entrava a formar part de la xarxa de Paradores, una destacada marca turística a escala estatal i també internacional.

En un any d’activitat, el nou establiment hoteler ha portat a Lleida al voltant de 15.000 persones, ha assolit una mitjana d’ocupació del 75 per cent i ha penjat el cartell de complet en diverses ocasions. El 30 per cent dels clients ha vingut de l’estranger.

Aquesta nova porta d’entrada a la ciutat ha tingut un primer exercici amb resultats positius palpables, on s’ha constatat l’encert del projecte així com un futur prometedor i il·lusionant. El Parador té recorregut i augura més i majors beneficis per al Centre Històric, per a la ciutat de Lleida i la seva capacitat d’atracció turística.

La Paeria ha estat una part molt activa i una gran defensora del Parador en tot el seu procés de realització. Al 2005, el Ple Municipal va acordar per unanimitat que el Parador se situés al Convent del Roser. L’Ajuntament va participar en la confecció del projecte de rehabilitació de l’edifici, en la selecció dels 28 llocs de treball que l’hotel ha generat i, des de l’inici, hi ha col·laboració permanent entre l’activitat del Parador i l’ens municipal Turisme de Lleida.

La cooperació i el suport entre institucions, en aquest cas, l’Ajuntament i l’Estat (Paradores és una empresa pública del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme), ha permès portar a bon port una de les grans obres de ciutat d’aquest mandat que fins dissabte passat ha liderat l’alcalde Àngel Ros. El Parador és, també, part del seu llegat com a paer en cap i reflecteix la línia d’actuació de l’equip de govern de la Paeria: aconseguir projectes de progrés reals i efectius per a la ciutat.

En l’aposta de situar un Parador a Lleida, el Govern municipal perseguia diferents objectius. Evidentment, un d’ells era que la nostra capital fes un salt qualitatiu com a destí turístic però també es volia, molt clarament, aconseguir la rehabilitació d’un edifici històric tan valuós com l’antic Convent del Roser i, a més, aportar un nou i potent element de dinamització al barri del Centre Històric.

El nucli antic de Lleida ja ha rebut l’impacte positiu del funcionament del Parador, en especial els establiments del seu entorn més proper. Un altre revulsiu important, tant per a aquest establiment com per al conjunt del barri, serà la propera obertura del Call Jueu, situat a l’entorn del Parador i que, a banda de recuperar l’antiga Cuirassa, obre una nova xarxa de comunicació per a vianants en aquest barri i enllaça amb la Seu Vella.

Indiscutiblement, el Parador se suma a totes les actuacions que l’Ajuntament de Lleida ha dut a terme –amb el suport d’altres institucions– per tal d’aconseguir el Centre Històric que tots volem. Som conscients que en aquest barri queda encara feina per fer i ja s’estan abordant noves actuacions de regeneració com les Àrees d’Innovació Social i Urbana i les Zones de Rehabilitació Urbana que transformaran els 16 punts del barri amb més necessitat.

Ciutats de la dimensió i amb un nivell de patrimoni com el de Lleida han de tenir en el turisme un pilar d’activitat important, un sector que guanya pes a nivell general. Han quedat enrere els temps en què la consideració de centres turístics se circumscrivia a ciutats i punts molt concrets. La societat ha canviat, el públic turístic és més madur i valora estades com les que ofereix la ciutat de Lleida, una escapada urbana però amb una important vessant natural, i amb un contingut que pot ser molt ric en diferents matisos: cultura, gastronomia, patrimoni, compres, esport o congressos i convencions. Lleida té discurs turístic i una creixent vocació per atreure visitants i també nous descobridors dels seus atractius.

Un any del Parador de Turisme

Un any del Parador de TurismeSEGRE

tracking