SEGRE

Creado:

Actualizado:

El canvi d’any obre tradicionalment una porta a la reflexió, a fer balanç sobre la feina feta i les experiències viscudes, a imaginar tot allò que se’ns pot presentar en l’exercici que estem a punt d’obrir. Són dies d’il·lusió, per pensar en nous projectes personals i col·lectius.

El 2018 ha estat un nou any de progrés per a Lleida. La Paeria ha aprovat de manera inicial el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el document més important que pot realitzar una ciutat per guiar el seu creixement en les pròximes dècades. Amb el nou POUM, hem assentat les bases d’una gran capital més verda i sostenible, que mira la seva Horta, que genera oportunitats de progrés, que aposta per la creació de nous llocs de treball i que protegeix el dret de tothom a tenir un habitatge digne.

En el darrer any, la ciutat ha guanyat un nou i esperat espai públic, els Jardins de la Cuirassa a l’antic Call Jueu del Centre Històric. Aquest barri continua el seu procés de regeneració integral, social i urbana, i amb aquesta mateixa filosofia hem iniciat el Pla Mariola 20.000. Així mateix, hem actuat i actuarem a l’Horta de Lleida perquè aquest territori esdevingui el laboratori de la producció agroalimentària del futur i, a la vegada, garanteixi les necessitats de la gent que hi viu.

Altres fites urbanes de l’any que deixem enrere han estat l’ampliació del carril bici –aquesta setmana hem acabat les obres de l’avinguda de Catalunya– i de la xarxa de boscos urbans; la incorporació de nous busos híbrids o l’inici de la recollida de residus porta a porta a Ciutat Jardí i Vila Montcada.

Malgrat tot, vivim encara temps complicats: la recuperació econòmica no arriba a gaires persones i famílies, i les administracions tenim el deure ineludible d’atendre les seves necessitats. El 2019, la Paeria congela els impostos i taxes municipals per setè any consecutiu i reforça les ajudes per als col·lectius més vulnerables. En aquest context, el nou pressupost prima les polítiques socials, l’ocupació i, d’acord amb una vocació històrica de la Paeria, l’educació, la primera arma per lluitar contra les desigualtats. Il·lusió col·lectiva En un altre àmbit, la candidatura del Turó de la Seu Vella per ser Patrimoni Mundial de la UNESCO –al març es decidirà si es presenta a París– uneix els lleidatans i les lleidatanes en una il·lusió col·lectiva que també es percep en un altre gran projecte de ciutat, el futur Museu d’Art de Lleida.

I com a paer en cap m’il·lusiona molt, per les oportunitats econòmiques i laborals que representa, el salt comercial que la ciutat està en condicions d’emprendre de la mà de projectes que complementaran l’oferta del comerç tradicional i de proximitat, que també té la Paeria al seu costat.

Generen il·lusió iniciatives com el desenvolupament del Pla Especial de l’Estació, amb la futura estació d’autobusos i la regeneració de l’àmbit de la rambla de Ferran, una nova àrea residencial i comercial que ha de ser un pol de dinamització econòmica i de creació d’ocupació. I genera il·lusió el Pla Estratègic de la Cultura, que ha de reforçar la capacitat d’atracció de la nostra ciutat.

Però el que més m’il·lusiona és comptar amb els lleidatans i les lleidatanes per continuar bastint, junts, la ciutat dels nostres ideals. Una Lleida encara més amable, sostenible, acollidora i dinàmica. Una gran capital de les oportunitats, de la solidaritat entre generacions, del civisme, del respecte i de la convivència. Feliç 2019.

tracking