SEGRE

CARTA DEL ALCALDE

Saba nova per al Centre Històric

Paer en cap

Saba nova per al Centre Històric

Saba nova per al Centre HistòricSEGRE

Creado:

Actualizado:

La Paeria i l’Empresa Municipal d’Urbanisme han obert el concurs per construir un bloc de pisos al Centre Històric, entre els carrers Galera, Alsamora i l’Ereta, que es destinarà a habitatges de lloguer per a joves.

Amb aquest tràmit comença a caminar la primera de les set Àrees d’Innovació Social i Urbana que el govern municipal ha planificat per a aquest barri, en els set punts on hi ha més necessitat de transformació integral.

Les polítiques de la Paeria compten, en molts sentits, amb els joves, i la transformació del Centre Històric, una prioritat màxima d’aquest mandat, no podia quedar al marge. Amb la construcció d’aquest bloc d’habitatges, a banda de donar a entrada a famílies i a ciutadans joves al barri, ajudem a cobrir una de les grans necessitats d’aquesta generació; la garantia del dret a un habitatge digne i a un preu assequible.

Les Àrees d’Innovació Social i Urbana amplien la dotació d’habitatges i d’espais per al comerç al Centre Històric, amb la qual cosa s’obre la porta d’entrada a més veïns i veïnes i a una activitat econòmica major i més diversa; en definitiva, saba nova per al barri, que s’afegirà a aquella que ja han injectat iniciatives com el Parador de Turisme o els Jardins de la Cuirassa.

Les set Àrees d’Innovació Social i Urbana es complementen amb les nou Zones de Rehabilitació Urbana que, dins del mateix barri, tenen un nivell de necessitat menor, però que igualment els cal una transformació profunda. Aquestes Zones es localitzen en punts propers a l’Eix Comercial i, per tant, el seu programa d’actuació també potenciarà una de les principals artèries urbanes i motors econòmics de la ciutat.

Igual que els joves, les reformes urbanes o la restauració, el comerç és un altre dels actors importants en el procés de transformació del Centre Històric. La Paeria ha tret a concurs la reforma i la concessió per explotar el Mercat del Pla. Al nou espai comercial es podran trobar productes agroalimentaris de proximitat i de l’Horta de Lleida, tal com va quedar recollit en les aportacions fetes per entitats i ciutadans en el procés participatiu. La xarxa de botigues d’aquest barri, nexe d’unió entre l’Eix Comercial i la Zona Alta, també serà objecte d’atenció del Pla de Modernització de les Infraestructures Comercials de Lleida.

El Centre Històric és, finalment, part de la gran il·lusió que tots compartim per tal que el Turó de la Seu Vella esdevingui Patrimoni Mundial de la UNESCO. El progrés integral d’aquest barri també ha de contribuir a assolir aquest objectiu.

tracking