x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

CARTA DEL ALCALDE
  • FÈLIX LARROSA PIQUÉ
Paer en cap

Lleida, ciutat de valors

03/03/2019 a las 05:25
Lleida, ciutat de valors

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Lleida, ciutat de valors

SEGRE
Lleida, ciutat de valors

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Lleida, ciutat de valors

SEGRE

Vivim temps dominats pels avenços tecnològics en tots els àmbits. Nous dispositius i aplicacions ens posen el Món a l’abast d’un clic en una era que, pel seu gran poder transformador, molts anomenen la quarta revolució industrial. Tenim a les nostres mans la possibilitat de crear el millor dels mons possibles, però, si desaprofitem els nous recursos que ha creat el talent de l’home i de la dona o bé pervertim el seu ús, podem agreujar encara més els mals i les desigualtats que assetgen les societats. Tenim a les nostres mans democratitzar el progrés.

En un món en canvi permanent, marcat per la immediatesa, la despersonalització i l’individualisme, hem d’assumir col·lectivament que la nostra creativitat ha de dedicar-se, també, a la preservació dels valors humans, a adaptar-los i a reconstruir-los d’acord amb totes les necessitats i amb les complexitats dels nous temps. L’ètica, el civisme i la solidaritat han d’evolucionar amb el mateix pas ferm amb què ho fan les tecnologies i han de dotar de fons humanístic el progrés de la nostra civilització.

Una de les primeres accions que vaig anunciar com a alcalde de Lleida va ser impulsar els valors en el sí de la ciutat; valors que ens han d’ajudar a prendre consciència i a estar orgullosos de la Lleida que tenim però que també ens han de fer veure com, a través d’aquests, podem avançar en la construcció d’una ciutat millor, més justa i igualitària.

Qualsevol acte incívic, petit o gran –llençar un paper al carrer, no recollir els excrements dels gossos, fer malbé mobiliari urbà– és una monumental falta de respecte a l’espai públic que compartim i denota una manca de valors absoluta de la persona que el comet. Hem d’atorgar a fets com aquests la mateixa gravetat que en molts països europeus. Hem de fomentar el respecte, la convivència i construir Lleida com a escenari de valors compartits.

“Lleida, ciutat de valors” és el nom del projecte que el Govern de la Paeria ha posat en marxa per treballar de la mà de la ciutadania –dels seus agents socials, civils, entitats, etc.– l’avenç que hem fer en aquest sentit. Creiem fermament en la capacitat del capital humà de Lleida per aconseguir-ho.

La iniciativa –que s’impulsa amb la Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida– inicia ara el procés participatiu en els diferents barris de la ciutat per definir les línies mestres, les prioritats i l’estratègia a seguir. En les sessions de treball prèvies s’han fixat nou valors relacionats amb la ciutat i a partir dels quals s’estructuraran els tallers als barris: sostenible, solidària, cívica, identitària, proactiva, amable, educadora, acollidora i inclusiva. L’objectiu és crear una Carta de Valors que establirà accions concretes que implicaran l’administració, les organitzacions socials i la ciutadania.

Convido tothom a ser partícip d’aquesta reflexió col·lectiva sobre el civisme que és, també, una invitació massiva a aferrar-nos als nostres principis més humans, més educats, més amables i més solidaris per construir junts una Lleida de valors; de tots i per a tots.

Etiquetas
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Descubrir
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre