SEGRE
La Mariola, temps de canvis

La Mariola, temps de canvisSEGRE

Creado:

Actualizado:

La regeneració del barri de la Mariola va endavant amb la posada en marxa del Pla Mariola 20.000, un ambiciós projecte que persegueix la regeneració integral d’aquesta zona de Lleida. L’epicentre de l’actuació són els Blocs Mariola –anteriorment, Ramiro Ledesma– on aquesta setmana ha començat l’enderroc d’un dels immobles que s’havia declarat en ruïna econòmica.

El Pla, però, va molt més enllà de l’urbanisme i ja fa mesos que es treballa en les propostes socials i de participació amb el veïnat.

Els objectius del projecte Mariola 20.000 se centren a assegurar el dret a un habitatge digne al barri; en la seva regeneració urbana que, a la vegada, actuï com a dinamitzadora de la zona; en la consolidació i millora del sistema públic d’equipaments, i en l’actuació de noves oportunitats d’ocupació.

Com a impulsor del Pla, el govern de la Paeria ha treballat perquè aquest projecte estigui connectat al màxim amb la situació i les necessitats reals del barri. D’una banda, s’ha fet un treball tècnic exhaustiu, pis per pis, que ens permet tenir una radiografia de l’estat dels 504 habitatges inclosos en l’actuació (Blocs Mariola). De l’altra, s’ha tingut molt en compte la veu del barri, amb un procés de participació que ha inclòs enquestes als domicilis i diferents tallers.

Quan parlem de Mariola 20.000 parlem de les persones. L’ajuda a les persones, la seva atenció, sigui gent gran o gent jove, és la nostra prioritat. El Pla Integral per a la Gent Gran tindrà una especial significació al barri de la Mariola, ja que en aquest sector resideixen de l’ordre d’uns 90 avis i àvies que, en alguns casos, viuen sols. Vetllarem també, especialment, perquè els joves del barri tinguin una oportunitat, ja sigui a través de l’Institut Municipal d’Ocupació o a través de les diverses polítiques actives de foment de l’emprenedoria

El Pla Mariola 20.000 vol revertir la situació del barri i procurar unes condicions d’habitabilitat més dignes que tinguin en compte les persones, en especial les de més edat, i que generi un barri cohesionat des del punt de vista de la qualitat urbana. En un termini d’entre 8 i 10 anys, el projecte ha de facilitar la construcció de nous habitatges, equipaments, espais per a comerços de tipus quotidià i, també, la creació de noves zones verdes, que enllaçaran amb el bosc urbà de la Mariola, en l’àmbit del Parc del Clima.

L’Ajuntament de Lleida lidera aquest projecte que ja compta amb el compromís de participació del Govern de l’Estat, a través del Pla Nacional de l’Habitatge del Ministeri de Foment. Exigeixo, però, la participació del Govern de la Generalitat que encara no està assegurada. Tenim un bon quadern de ruta i un pla de treball. Treballem tots plegats per aconseguir l’esperada i necessària regeneració del barri de la Mariola de Lleida.

La Mariola, temps de canvis

La Mariola, temps de canvisSEGRE

tracking