SEGRE
carta

cartacarta

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Aquesta vila es diu Guissona. Una població, que en els darrers anys, ha crescut considerablement. No obstant, molts dels serveis s’han quedat a l’alçada del poble que era abans. Un d’aquests serveis és el de seguretat ciutadana, concretament la vigilància municipal i tot el que fa referència al compliment de la normativa municipal relativa a la convivència ciutadana, soroll i circulació de vehicles.

Els veïns del poble hem de suportar a diari i més els caps de setmana i dies festius, actes incívics per part de diferents grups de joves, els quals es concentren en places i llocs públics, fent botellons, orinant als carrers, causant danys al mobiliari urbà, amb la música dels vehicles molt forta, fent acceleracions i derrapades amb aquests vehicles, embrutant carrers i places i deixant-ho tot en un estat bastant lamentable.

Els que manen, tenen coneixement d’aquesta problemàtica però no n’han pres consciència ja que dia rere dia, cap de setmana rere cap de setmana i any rere any hem d’aguantar aquest descontrol convivencial. Si algú dels que manen patís aquest problema, segurament apostaria per la vigilància i no permetria la violació constant d’un dret tan bàsic com és el dret al descans. En aquesta població, fer soroll, molestar els altres a través de conductes incíviques i sovint delictives, no està perseguit i no serà perquè no existeixi normativa al respecte, perquè sí que n’hi ha. Existeix, per tant, una normativa amb el corresponent règim sancionador, però ni s’aplica ni tampoc es fa ús de les sancions.

Quina llàstima que un poble tranquil com era aquest fa uns anys hagi esdevingut un lloc amb repercussions de gran ciutat sense saber ni què fem ni on anem. Fins que no s’aposti per la vigilància i el compliment de la normativa vigent no hi haurà res a fer. Els que han de vetllar, perquè cobren per fer-ho, perquè no tinguem aquests problemes no fan res al respecte, esdevenint aquesta vila un lloc relativament bo per treballar-hi però desastrós per viure-hi.

tracking