SEGRE
carta

cartacarta

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

Sra. Marin, l’equip de govern d’aquest Ajuntament té un respecte absolut per la llengua catalana, llengua que és present amb tota normalitat en totes les accions de l’Ajuntament de Lleida. La Paeria, a més, és membre fundador del Consorci per a la Normalització Lingüística i des de la seva creació, l’any 1989, és inqüestionable la tasca que de manera professional i tècnica, s’ha dut a terme per difondre la llengua catalana i formar els ciutadans i ciutadanes en el seu correcte ús, des dels nivells més inicials als més avançats.

Molts lleidatans i lleidatanes han millorat el seu nivell de català per mitjà dels cursos que s’hi ofereixen, i les generacions que no el van poder estudiar a l’escola, han pogut fer el salt de la llengua parlada a la llengua escrita. Ens consta l’alt nivell de satisfacció dels milers d’alumnes que han passat pel centre. Sra. Marin, el grup del PSC, abans que ERC tingués representació a l’Ajuntament de Lleida, ja treballava per la llengua catalana, ho ha fet i ho continuarà fent, per molt que els dolgui.

Són vostès, el grup d’ERC-Avancem i els que es van oposar a l’acord que alterna entre la vicepresidenta de la Diputació i la tinent d’alcalde de Cultura de la Paeria la presidència del Consorci, els que han utilitzat la llengua de forma partidista. El nostre compromís, des de la presidència del Consorci de Normalització Lingüística, roman intacte amb el que hem mantingut des de la seva creació: posar els mitjans per fer créixer la llengua catalana entre la ciutadania per mitjà de cursos, activitats de voluntariat, amb l’assessorament lingüístic o amb la tasca que es realitza a les administracions. Posant pals a les rodes als acords del Centre de Normalització Lingüística, vostès estan fent el pitjor ús de la política, perquè de la llengua que tant se suposa que defensen n’han fet un ús absolutament partidista.

És vostè, doncs, qui posa preu a la llengua catalana. Com a Alcalde i com a regidora de Cultura, per a nosaltres no és quantificable, és un patrimoni inherent a la nostra cultura i per això el preservem i ho continuarem fent. Per molt que vostè i altres intentin fer veure que no és així tergiversant, confonent i enganyant. Des del partit dels socialistes no és el nostre estil i recordarem les vegades que calgui, per molt que vostès s’entestin a embrutir-ho, que el compromís amb la llengua catalana i la seva difusió es mantenen intactes a l’Ajuntament de Lleida.

Àngel Ros

Alcalde de Lleida

Montse Parra

Tinent d’alcalde de Cultura i Presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística

tracking