SEGRE

Manifest del Dia Mundial de les Persones amb la Síndrome de Down

carta

cartacarta

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Com cada any, avui dia 21 de març, celebrem a tot el món el Dia de les Persones amb la Síndrome de Down. Aquest any el nostre lema és: “Canvia la teva mirada”. Totes les persones som capaces de fer moltes coses si tenim l’oportunitat de fer-les. Volem demostrar-ho i, per això, necessitem que la societat canviï la seva mirada cap a les persones amb la síndrome de Down i discapacitats intel·lectuals.

Volem:

  • Mirades d’igualtat: desitgem formar part d’una societat que ens miri de front i no ens giri l’esquena, perquè som persones i tenim els mateixos drets i deures que la resta de la gent. Tots i totes som diferents, però a la vegada som iguals.
  • Mirades de respecte: volem que ens escoltin i ens donin temps per donar la nostra opinió. Podem prendre decisions sobre la nostra vida, no necessitem que sempre decideixin per nosaltres.
  • Mirades que donin oportunitats: poder anar a l’escola ordinària quan som petits. Buscar la feina que ens agradi. Cobrar un sou digne per poder triar on i amb qui volem viure. Tenir parella. Sortir amb els amics i les amigues. En definitiva, tenir l’oportunitat de triar què volem fer.
  • Mirades que ajudin a créixer: quan ens fem grans, volem que ens tractin com a persones adultes, no som nens i nenes tota la vida. Tots i totes tenim capacitats i discapacitats. Hem d’aprofitar les coses que sabem fer, perquè són moltes!

Donem les gràcies a totes aquelles persones que fan que la nostra societat cada vegada sigui més inclusiva per a tothom.

Perquè tots i totes tenim capacitats diverses i possibilitats infinites... Canvia la teva mirada!

tracking