Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

  • Associació Down Lleida

Manifest del Dia Mundial de les Persones amb la Síndrome de Down

Actualizada 21/03/2017 a las 10:21
carta

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© carta

carta
SR. DIRECTOR:

Com cada any, avui dia 21 de març, celebrem a tot el món el Dia de les Persones amb la Síndrome de Down. Aquest any el nostre lema és: “Canvia la teva mirada”. Totes les persones som capaces de fer moltes coses si tenim l’oportunitat de fer-les. Volem demostrar-ho i, per això, necessitem que la societat canviï la seva mirada cap a les persones amb la síndrome de Down i discapacitats intel·lectuals.

Volem:
  • Mirades d’igualtat: desitgem formar part d’una societat que ens miri de front i no ens giri l’esquena, perquè som persones i tenim els mateixos drets i deures que la resta de la gent. Tots i totes som diferents, però a la vegada som iguals.
  • Mirades de respecte: volem que ens escoltin i ens donin temps per donar la nostra opinió. Podem prendre decisions sobre la nostra vida, no necessitem que sempre decideixin per nosaltres.
  • Mirades que donin oportunitats: poder anar a l’escola ordinària quan som petits. Buscar la feina que ens agradi. Cobrar un sou digne per poder triar on i amb qui volem viure. Tenir parella. Sortir amb els amics i les amigues. En definitiva, tenir l’oportunitat de triar què volem fer.
  • Mirades que ajudin a créixer: quan ens fem grans, volem que ens tractin com a persones adultes, no som nens i nenes tota la vida. Tots i totes tenim capacitats i discapacitats. Hem d’aprofitar les coses que sabem fer, perquè són moltes!
Donem les gràcies a totes aquelles persones que fan que la nostra societat cada vegada sigui més inclusiva per a tothom.
Perquè tots i totes tenim capacitats diverses i possibilitats infinites... Canvia la teva mirada!
Comenta el contenido

Aún no te has unido a la comunidad de SEGRE en Facebook?


Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre