SEGRE
carta

cartacarta

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Sé que no m’hauria de sentir al·ludida per la carta que va aparèixer publicada al seu diari el dia 28 d’aquest mes. Una carta titulada Aire fresc als instituts i signada per un misteriós O.O.

Sé que tampoc m’hauria de sentir ferida, però m’hi sento, perquè treballo en un centre de secundària i batxillerat. Tinc 55 anys i no sóc nadiua digital, encara que faig l’esforç d’introduir les noves tecnologies a les meves classes.

Això sí, el diàleg amb els alumnes, per davant de tot, sempre que sigui amb respecte.

Ningú no m’ha demanat que escrigui aquesta carta, però crec que tinc una certa autoritat moral per defensar el gremi de professors majors de 50 anys. Per quina raó ho hauria de fer? Doncs perquè hem hagut de conviure amb infinitat de plans d’educació, perquè els canvis socials són enormes: nanos que malviuen entre dos cultures extremament diferents, desestructuracions familiars, mòbils hiperpresents (tot i que estigui sancionat el seu ús), conductes d’hiperactivitat, d’agressivitat, adopcions traumàtiques, crisi econòmica –amb la seva corresponent esquerda social–, poc acompanyament per part d’algunes famílies que solament volen resultats, activitats extraescolars a dojo, poca tolerància a la frustració per part d’alguns xavals que no han rebut mai cap no per resposta, i que poden arribar a destrossar l’ambient de l’aula, encara que el seu pare o mare defensi que és “un bon noi” o “una bona noia”…

No entenc, O.O., que vulguis fer aquesta purga i a la vegada diguis que no vols desprestigiar la nostra tasca “perquè no tinc cap motiu per fer-ho”. Renoi! Sort que no en tens cap, O.O.!

Difereixo totalment de tu quan dius que “molts docents actuals són mestres a qui no agrada fer la seva feina”. Em sento profundament ferida perquè el col·lectiu de mestres i professors, que té –com tots– les seves excepcions, està ple de gent que sacrifica temps amb la família, amb els amics, caps de setmana de descans i mesos de vacances preparant, corregint o reciclant-se.

I, a més a més, fem més hores, tenim unes ràtios més altes i ens han retallat el sou!

Suposo, O.O., que ets molt jove i encara no ho pots entendre.

CARTA D'ORIGEN: "Aire fresc als instituts"

tracking