SEGRE

Creado:

Actualizado:

El 25 de juliol de 1992 va començar la cerimònia d’inauguració dels XXV Jocs Olímpics i Paralímpics. Uns jocs que es van celebrar a Barcelona i que aquest any en commemorem el 25 aniversari.  Uns jocs que mai oblidaré, tant a nivell personal com professional. Vaig tenir l’oportunitat de participar en l’organització de forma directa. Una experiència tan intensa com irrepetible i que el seu record encara el tinc a flor de pell. Una de les alegries més intenses de la meva vida.

Aquesta oportunitat, l’he d’agrair a l’anterior alcalde de Lleida, Sr. Antoni Siurana, que em va nomenar Coordinador dels Voluntaris Olímpics de Lleida i del seu Centre de Formació, de cara a la participació en les Olimpíades de Barcelona. Li dono les gràcies molt sincerament, pel suport organitzacional, material i econòmic que ens va donar l’ajuntament de Lleida en tot moment; per l’entusiasme que ens va irradiar personalment i per donar-me aquesta responsabilitat i confiar en mi. Volia fer alguna cosa per la meva ciutat, tenia il·lusió, ganes i joventut. El Sr. Siurana va saber llegir i interpretar els meus pensaments.

Un total de 495 joves lleidatans, d’edats compreses entre els 15 i els 22 anys i pertanyents a 25 municipis de Lleida, van participar en els cursets de formació (que a més de Lleida es van realitzar a Balaguer, Tàrrega, Cervera, Mollerussa i les Borges Blanques) i que van durar 2 anys (1990-1991).

Durant aquest període de formació, els voluntaris també van participar en la majoria d’activitats organitzades per l’ajuntament de Lleida, (Campionat d’Europa Aerostació, Minusval, Municipàlia, etcètera). Al final dels cursets, es van seleccionar 42 que després anirien a participar directament a la ciutat de Barcelona. En aquest moment vull expressar la meva especial admiració pel regidor d’esports en aquell moment històric, Sr. Bernabé Hernández, un bon polític i una gran persona i amic. Vull donar les gràcies molt sincerament a Josep Pons, que va ser un gran col·laborador meu –i que a més exercia les tasques de professor–, juntament amb Manel Fernández, Asunción Iglesias i Miquel Fontelles en el Centre de Formació del voluntariat. Gràcies per la vostra professionalitat.

Vull donar les gràcies i felicitar també tots els voluntaris lleidatans inscrits i els seleccionats, pel seu esforç, sacrifici i compromís de representar Lleida a les Olimpíades de Barcelona. Per a tots va ser un orgull la seva participació en la cita olímpica. No em puc oblidar tampoc dels voluntaris lleidatans que van portar la torxa olímpica. També vull felicitar la Seu d’Urgell i el seu ajuntament pel seu èxit en l’organització de les competicions de piragüisme. La Seu es va obrir al riu Segre amb els Jocs Olímpics, com Barcelona es va obrir al mar. Les Olimpíades van deixar un llegat inesborrable: una societat catalana més cohesionada, forta i justa; més sensible socialment; més orgullosa de les seves possibilitats i capacitats i que va representar un model de societat cívica, un punt d’inflexió en la projecció internacional de Barcelona, que es va obrir al món però sobre tot, als seus ciutadans.

tracking