SEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Senyor Àngel Ros,

En una entrevista a Catalunya Ràdio va dir que l’1-O no anirà a votar i no cedirà les instal·lacions municipals per al referèndum perquè la consulta és il·legal. Això ja ho sap tothom, que segons la Constitució espanyola això sigui així. És il·legal però injusta. La qüestió al meu entendre és democràcia sí o democràcia no. Mentre no es demostri el contrari, a vostè el tinc com un demòcrata. Això és el que em deixa perplex. Per què no vol que a Lleida se celebri un acte democràtic encara que sigui il·legal perquè els lleidatans puguem expressar el nostre parer respecte a les relacions amb Espanya? Li voldria fer una pregunta, senyor Ros. Què li semblaria a vostè, que no vol anar a votar pels motius que tothom coneix, si l’1-O vinguessin els Mossos a casa seva i l’obliguessin a anar a votar? ¿Oi que no li agradaria? Exagero en expressar-me així, però de manera subtil, amb guant blanc, això és el que vostè està fent amb els lleidatans que volen votar.

Vostè és l’alcalde de tots els lleidatans, dels que volen votar i dels que no. Si és demòcrata no pot impedir posar a disposició dels lleidatans les instal·lacions municipals perquè puguem expressar en les urnes què volem, sigui sí, sigui no. Apel·lo a vostè no com a demòcrata, sinó com a cristià, recordant-li les paraules de Jesús: “Per tant, totes les coses que vulgueu que els homes us facin a vosaltres, feu-les també vosaltres a ells, perquè en això consisteix la Llei i els Profetes” (Mateu 7:12). La llei de Déu es resumeix així: “Estimaràs el Senyor, el teu Déu, amb tot el teu cor… el teu proïsme com tu mateix. No hi ha cap manament més gran que aquests” (Marc 12: 30, 31).  Aquest principi evangèlic està per damunt de les lleis humanes. El profeta Daniel va preferir ser llençat al fossar dels lleons i els seus tres amics al forn de foc, abans d’obeir les lleis injustes de Nabucodonosor. Pere i la resta de deixebles van dir al Sanedrí que els prohibia parlar en nom de Jesús: “Cal obeir Déu abans que els homes” (Fets 5:29).

No apel·lo l’Àngel Ros polític sinó a l’Àngel Ros cristià, perquè reflexioni sobre la negativa de cedir les instal·lacions municipals perquè els lleidatans que vulguin votar puguin exercir el seu dret amb tota normalitat.

tracking