SEGRE

Creado:

Actualizado:

Després de l’atemptat de Barcelona i les mesures presses per l’ajuntament de Lleida amb la col·locació de jardineres enmig dels carrers de l’eix comercial, em pregunto: Per on passaran el Marraco i els gegants? Si pel pas deixat a dures penes passa un cotxe en la plaça Paeria... Com passaran les bandes de música, les colles de moros i cristians en la desfilada infantil o a la tarda, la processió de Sant Anastasi, les curses de llits i altres espectacles? Crec que necessiten una mica més d’amplada.

No sé si heu vist tornar alguna vegada a la Verge dels Dolors, diumenge de Rams, tornant cap a l’església al carrer Cavallers, però em sembla que no hi ha espai suficient entre les dos jardineres desplaçades de l’avinguda de Blondel. El trenet que fa el recorregut turístic per la cuitat de Lleida, si no recordo malament, té una parada senyalitzada a l’IEI, on també la jardinera impedeix el gir de sortida a l’esquerra.

Aquestes són petites notes de la nostra vida de festa i esbarjo però també quan es munta l’entaulat pels concerts de la banda de Lleida, sardanes o la fira de les titelles, els muntadors hauran de portar a massa metres de distància les peces amb el greu risc de fer cops als vianants. Puc incloure-hi la col·locació i la retirada de cadires per als espectadors.

D’aquí a no res es posaran per un miracle els penons o banderes pels carrers a les festes de Sant Miquel. Són tres o quatre dies com a mínim per col·locar-los, i la meitat per treure’ls. ¿Incloem també la il·luminació nadalenca?Quan la brigada d’obres de l’ajuntament repara les rajoles del paviment fetes malbé, cosa que passa sovint, deixa una planxa de ferro per protegir la rajola nova fins que el morter és dur. Normalment per evitar sobreesforços la descarreguen de la caixa del camió de menys de 3.500 kg directament al terra i al lloc. ¿Quants metres podran traslladar aquestes peces si es recomana no moure pesos de més de 25 kg? Ho dic perquè aquest camió no passa pels forats deixats al llarg de tot l’eix comercial per la seva llargària i amplada. M’oblidava que les planxes també s’han de recollir.

També hauríem de fixar-nos en les furgonetes de repartiment. Són de grans dimensions i als llocs previstos de descàrrega a dia d’avui no permeten gaires maniobres (carrer Democràcia, al davant de la Diputació i pastisseria Monrabà, porxos de Sant Joan). Veurem molts ensurts amb els peatons o cops al mobiliari urbà (papereres, fonts, punts de llum, senyals, etc.). Podria afegir el tema de bombers, repartiment de bombones de butà (3 dies a la setmana), servei diari de recollida d’escombraries a la nit i la recollida selectiva de residus. O els Mossos d’Esquadra dissabte a la tarda a la cantonada de carrer Major amb Cavallers amb el furgó ben aparcat. Podem incloure l’autobús del Banc de sang quan aparca tot just davant l’IEI perquè la gent doni sang. Aquest no podrà entrar des de Blondel sense carregar- se un arbre o mobiliari urbà perquè baixar pel carrer la Palma no pot.

La meva pregunta és: quant de temps i quantes vegades mouran les jardineres per deixar que l’Eix comercial i la ciutat de Lleida facin la seva vida? Això és una visió d’una veïna de la plaça Sant Joan.

tracking