x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

 • JMP

Ja n'hi ha prou de bicicletes i patinets

Actualizada 23/04/2019 a las 09:50
Bicicletes de mal aparcar

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Imagen de archivo.

SEGRE
SR. DIRECTOR:

Si tenim en compte la Carta Europea dels Drets de les Persones Vianants, aprovada pel Parlament Europeu l’any 1988, veurem que ens diuen que “el vianant té dret a viure en un entorn sa i a gaudir en tota llibertat de l’espai públic dins les condicions de seguretat que requereix la seva salut física i psíquica”. Vist això, potser caldria prohibir el pas de determinats vehicles de dues rodes o sancionar de manera rigorosa tant les bicicletes com els patinets (amb dispositius elèctrics o a motor). Fins i tot, en les zones que no existissin els carrils, una possible solució seria que baixessin de les bicicletes i les acompanyessin amb la mà.

Per què hem d’aguantar el creixent nombre de personatges incívics que molesten i a més provoquen inseguretat en les voreres?

En la darrera normativa de la Paeria del 27 d’octubre del 2018 i en el Ple de l’Ajuntament, es va decidir modificar l’article número 59 de l’ordenança municipal, que regula la circulació d’aquests tipus de vehicles (excepte les bicicletes de repartiment) i prohibir-ne la circulació per les voreres, calçades i passarel·les de la ciutat de Lleida. Estava previst que aquesta nova normativa entrés en vigor a començaments del 2019. Què espera la Paeria?

Des del meu punt de vista, l’única solució és plantejar la prohibició i, mentrestant, si incompleixen la normativa, aplicar la sanció corresponent amb tot el rigor.

Comentarios

 • #2 Gerard
  08/05/19 18:07

  Hola, per començar penso que avanç d'escriure una carta en un diari una persona hauria de documentar-se una mica envers el que esta parlant, per començar la circulació en vehicles de mobilitat personal ja està prohibida fa anys per les voreres, etc... Penso que el que vostè deu voler dir es que l'ajuntament executi les seves ordenances municipals, no sol les utilitzi per a finalitats electoralistes i millori la policia de proximitat que tenim a Lleida, ja que els agents cívics ha quedat demostrat que és un fiasco. Sense tenir el problema solucionat de la base no podem demanar que s'executin ordenances, perquè la policia no té capacitat per a fer-ho.

  Li recordaré que els carrers han de ser dels vianants, està clar, i que les bicicletes i els VMP no han de prendre lloc als vianants, creure això es un error, les bicicletes i els VMP's han de restar transit de vehicles i contribuir a un model més europeu, un model més sostenible i més sensibilitzat amb el medi ambient, tant que ens agrada mirar a Europa, hem d'entendre que la salut del nostre planeta depèn en gran mesura de les decisions que nosaltres prenguem en matèria mediambiental, i hem de començar a entendre els conceptes de mobilitat sostenible, i que a la ciutat no hi cabem tots, però no hem de tenir la mentalitat automàtica de pensar que l'espai que venen a "prendre" els VMP i les bicicletes es l'espai dels vianants, sinó tot al contrari, hem de pacificar els carrers, i la millor manera de fer-ho es alliberant-los de turismes i cedir part dels espais per als mateixos a noves, i no tan noves, modalitats de transport

  Denunciar Responder
 • #1 David
  08/05/19 17:38

  Potser tindriam que prohibir també els cotxes i tornar amb els carros amb burros,O prohibir els mòbils i fer senyals de fum...
  Crec que potser seria millor que visqués a un poble de muntanya ben apartat de la civilització,així estaria tranquil sense tindre que preocupar-se del progrés.

  Denunciar Responder
Comenta el contenido

2
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre