SEGRE

Dolors Curià Torrades

Dia internacional de la Creu Roja

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Avui dia 8 de maig és el Dia Mundial de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja. És un dia en què celebrem l’aniversari del naixement de Henri Dunant, el fundador i alma mater de la nostra entitat. En aquest dia tant assenyalat, m’agradaria recordar els 7 principis que han regit i segueixen regint la nostra entitat des de la seva fundació: humanitat, imparcialitat, neutralitat, independència, caràcter voluntari, unitat i universalitat.

Des de Creu Roja Lleida traslladem aquests 7 principis a tots els nostres àmbits d’actuació i projectes que desenvolupem per donar respostes integrals a les persones vulnerables des d’una perspectiva de desenvolupament humà i comunitari i reforçant les seves capacitats individuals en el seu context social. Treballen per fer costat a les persones vulnerables a través d’accions integrades en l’àmbit de la intervenció social, la migració i el refugi, la formació i l’ocupació, els socors, les emergències i la cooperació internacional, i, des de Creu Roja Joventut, atenent infants i joves. Ara fa unes setmanes, a la 9a Assemblea General de l’entitat, vam marcar les línies d’actuació fins al 2023, amb quatre eixos principals: donar resposta a les situacions de vulnerabilitat, posar a les persones al centre de la nostra intervenció, mobilitzar la societat en la lluita contra la vulnerabilitat i augmentar la nostra capacitat de professionalització per realitzar una intervenció cada cop més eficaç. Per fer-ho, comptem amb la nostra xarxa d’assemblees locals i comarcals, que ens permeten arribar a les poblacions de la nostra demarcació. I també comptem amb la col·laboració de les persones voluntàries, dels socis i sòcies, del teixit empresarial i associatiu, del personal tècnic de Creu Roja i de les diferents administracions públiques que ens ajuden a donar continuïtat a la nostra tasca i també dels mitjans de comunicació local que ens ajuden a donar-li visibilitat. Aprofito per agrair novament la complicitat de tots vosaltres.

Amb el compromís de totes i tots, podrem estar cada cop més a prop de les persones i, molt especialment, de les que més ho necessiten.

tracking