SEGRE

Plataforma Animalista Terres de Lleida

Un ajuntament que no recull els animals abandonats

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Podríem fer veure com que no passa res, però cal dir “prou!” i aquest moment ha arribat. Ens referim a l’incompliment reiterat de la Llei de protecció de l’Ajuntament de Sarroca de Lleida.

En aquest consistori, quan algú truca a l’alcaldia per alertar que hi ha un animal abandonat o perdut la resposta de l’ajuntament és que el deixin on està, és a dir que no es reculli, tampoc no es compromet a anarlo a buscar ni accepta que sigui la persona que truca la qui se’n faci càrrec portant-lo al CAAC Segrià amb el paper corresponent. Plataforma hi ha parlat, però millora no n’hi ha hagut. El fet és que no fa ni deixa fer amb el consegüent patiment de l’animal i de la persona sensible que vol ajudar.

Casos com aquests són habituals en alguns pobles que no compleixen la llei de protecció i són els mateixos veïns els qui absorbeixen l’animal en contra de la seva voluntat, només per evitar l’angúnia de veure’l pel carrer. El problema afegit és que moltes vegades aquests animals, agafats sense cap condició, només tenen l’imprescindible per sobreviure i els futurs propietaris tampoc no els posen ni el xip i molt menys els esterilitzen. Si es tracta d’una gossa, i està prenyada, col·loquen els cadells, un cop nascuts, d’una manera aleatòria i sense cap condició perquè creuen, amb bona fe, que ja han fet prou amb atendre la mare i col·locar els cadells. La realitat és que una feina feta d’aquesta manera només fa la pilota més gran i alguns d’aquests animals acaben de nou al carrer perduts o abandonats. No, no estem fent les coses bé, però sobretot qui incompleix la llei són les alcaldies, com la de Sarroca, que, en comptes de donar exemple, estimula aquesta mala praxi, que, al tractar-se d’una administració, és doblement punible i greu.

Ara que vénen eleccions desitgem que les alcaldies complidores amb l’obligació que els pertoca tinguin la sort de continuar, segur que tots els altres afers que els ocupen també els honoren; i les alcaldies com la de Sarroca trobin un relleu que els representi millor per al bé dels animals i de les persones. La realitat no és bo amagar-la i menys quan perjudica vides innocents que només ens tenen a nosaltres per defensar els seus drets. L’administració compleix a mitges ja que, si fessin complir la llei, tots els animals estarien xipats i s’hauria de tenir en compte l’esterilització. Mesures bàsiques per acabar amb els problemes de la pèrdua i l’abandonament.

tracking