SEGRE
Tim Derksen bota el balón ante Dmitry Flis, que jugó en el Lleida Bàsquet y ayer fue una pesadilla para el Actel Lleida.

Tim Derksen bota el balón ante Dmitry Flis, que jugó en el Lleida Bàsquet y ayer fue una pesadilla para el Actel Lleida.AMADO FORROLLA

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Ara fa 25 anys arribava a la presidència de la Representació Territorial a Lleida de la Federació Catalana de Basquetbol. Un repte il·lusionant carregat de moments inoblidables dels quals he après i crescut tant a nivell personal com directiu. Avui em sento una persona afortunada que ha donat el millor de si mateix per intentar portar el bàsquet lleidatà al lloc que li correspon i, ara que finalitza una apassionant etapa, se m’acumulen un munt d’experiències personals, emocions, vivències, activitats, persones, partits, etc.

L’RT que em vaig trobar el 1994 era ben diferent de l’actual. En aquestes dues dècades i mitja hem passat de gestionar 1.500 llicències a créixer exponencialment en el seu nombre i també hem impulsat diferents iniciatives per fer augmentar el col·lectiu arbitral, que actualment aglutina prop de 120 persones, gràcies a una important feina conjunta amb clubs i entitats per apropar el bàsquet a tots els racons d’un territori tan extens com és la província de Lleida. Avui, el bàsquet forma part del teixit associatiu lleidatà i compta amb la col·laboració dels Consells Esportius, ACELL i altres entitats que han contribuït al creixement del nostre esport.

També vam fer un important pas endavant amb l’adquisició d’un local en propietat que ens permet treballar amb una autonomia i comoditat clau per fer possible aquest creixement.

Un creixement que ens ha permès gaudir del boom del bàsquet lleidatà en èpoques d’èxits inimaginables al més alt nivell, com els ascensos a Lliga ACB del Lleida Bàsquet i l’Andorra o del Sedis a la Lliga Femenina i les seves participacions en competicions europees i Copes del Rei i Reina.

Els clubs han estat el nostre pal de paller, però si d’una cosa em sento orgullós és de veure com darrere hi ha una gran feina i una base que garanteix el futur. Perquè Lleida no només no és la ventafocs del bàsquet català, sinó que és referència amb projectes pioners com ara la Trobada Final d’Escoles que, des de fa 18 anys, aplega més de 3.000 persones a la festa de final de temporada de la nostra pedrera. I és aquí on m’agradaria fer una sèrie d’agraïments.

Gràcies a tots els meus companys i companyes de Junta Directiva en aquests vint-i-cinc anys pel suport humà, professional i esportiu que m’heu brindat en tot moment i a tots els treballadors i col·laboradors que m’heu acompanyat en el camí.

Gràcies a tots els clubs, dirigents, tècnics i esportistes que treballeu dia rere dia pel bàsquet en unes condicions que no sempre són les millors. Sense vosaltres res seria possible.

Gràcies a totes les institucions que sempre ens han donat suport i que mai se’ns han girat. Generalitat de Catalunya, Diputació de Lleida, ajuntaments de tot el territori, FCBQ, FEB, etc. Amb vosaltres hem pogut organitzar moltes activitats en l’àmbit local i també d’àmbit nacional com ara lligues Catalanes ACB i LEB, el recent Campeonato de España Cadete a Andorra, la Seu d’Urgell i Lleida o clínics del més alt nivell amb la presència de seleccionadors estatals, com a destacats. Gràcies també als mitjans de comunicació pel vostre tracte i per la sensibilitat que heu tingut sempre amb el nostre esport al fer ressò de les grans fites assolides, però sobretot del treball diari i de base que fem des de l’RT i els clubs.

I, sobretot, gràcies a la meva família per acompanyar-me en aquest camí que no sempre ha sigut fàcil. Gràcies, Maribel, Gemma, Mireia i Sònia, per la vostra paciència, comprensió, suport i pel temps que no he pogut passar amb vosaltres.

Ara se’m obre una nova etapa que, personalment, significa un pas endavant, un repte i una responsabilitat que afronto amb il·lusió i el mateix esperit que durant aquests anys a l’RT de Lleida.

Gràcies, Joan, per confiar en mi com a nou president de la Federació Catalana de Basquetbol, des d’on seguiré treballant, com sempre he fet, pel nostre esport.

tracking