SEGRE

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

Mitjançant aquesta carta volem agrair l’esforç que heu fet a restituir la memòria del nostre pare i avi, el Jaume Oriol Panés, així com també la de tots els veïns del poble represaliats durant la Guerra Civil i el franquisme.

El descobriment d’aquestes cartes ens ajuda, no només a conèixer les inquietuds i sentiments del nostre avi i pare en moments tan durs, privat de llibertat i separat de la seva esposa i fills petits, sinó també a valorar i sentir amb més profunditat el que van patir en moments de guerra i repressió posterior els habitants de l’Albagés i del nostre país. Només petites pinzellades ens havien estat explicades, ja que ell, un cop passats els moments més durs, imaginem que s’estimava més no recordar, passant-hi de puntetes, probablement pensant que, si no se’n parlava, era menys probable que es repetissin.

Actes com aquest que es va fer a l’Albagés, senzill, bonic i fet des de la generositat i el compromís, ens ajuden a compartir el patiment dels pares, mares i avis i àvies, fer-lo també nostre i lluitar plegats per a la defensa dels nostres drets, amb reafirmació dels ideals de llibertat, democràcia i sentiment de pertinença a un país, Catalunya, que ningú mai ens podrà arrabassar per molt que s’hi escarrassi.

Volem agrair especialment la feina de les persones que ens consta que han estat més implicades en aquesta recuperació de memòria, l’alcalde Sr. Miquel Àngel Llimós, la tècnica Sra. Laura Grau i la institució del Memorial Democràtic, així com la de tots aquells que hagin col·laborat amb ells.

Gràcies a tots.

tracking