SEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Després de quatre dècades de domini socialista a la Paeria, hi ha arribat el senyor Miquel Pueyo, el primer alcalde independentista de la democràcia. Abans, però, de dirigir les meves paraules al nou paer en cap, voldria recordar molt breument la política municipal d’aquests quaranta anys del PSC.

Em permetré classificar aquest període en dues etapes: la Siurana-socialista i la Ros-socialista.

Ambdues comparteixen les característiques següents: millora de barris i urbanisme lític (domini de la pedra). La primera és fàcil d’entendre: el dos alcaldes van guanyar llurs eleccions gràcies al seu vot. En canvi, em costa d’entendre la segona. Per què van construir obres megalítiques com la plaça de Sant Joan, Ricard Viñes, la Llotja... sense consultar què volíem els lleidatans?

Si volien passar a la història de la ciutat per les seves obres, ho han aconseguit, però, també els recordarem per deixar-nos una herència que no volíem ni ens mereixíem: una ciutat bruta.

Després d’aquest recordatori històric socialista de la Paeria, dirigeixo les meves paraules a vostè, Sr. Pueyo, paer en cap de la nova etapa que espero sigui de veritat més progressista que les anteriors.

Al darrer exemplar de la Paeria vostè va expressar amb claredat la Lleida que voldria i per la qual lluitaria: saludable, compromesa, justa, connectada i pròspera.

Comparteixo aquests objectius, però trobo a faltar el que personalment és el més urgent: una Lleida neta.

Sr. Pueyo, vostè sap molt bé, perquè és professor universitari, que els bons objectius han de ser avaluables. Avaluar si una ciutat és neta és fàcil. Lleida no ho és.

Li demano personalment i en nom de molts conciutadans que inclogui aquest objectiu com a prioritari i prengui mesures urgents: campanya de conscienciació ciutadana, control de mascotes i terrasses dels bars, noves papereres, més escombriaires, més sancions... Hi ha tan per fer!

Els lleidatans i les lleidatanes avaluarem cada dia les millores i canvis que esperem i que sens dubte es produiran al llarg de la seva legislatura.

Faci, senyor alcalde, que tornem a tenir una Lleida que ens robi de nou el cor. Jo, a canvi, li donaré el vot d’aquí a quatre anys.

Li sembla bo el pacte?

tracking