SEGRE

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

El dia 22 la Peixera de Juan Cal va posar en dubte la idoneïtat de la meva elecció com a pregoner de les Festes de la Tardor, per la imatge de Lleida que, segons vostè, projecto: poc moderna, rigorosa i seriosa, i comparant aquesta elecció amb la que suposaria, per exemple, la d’en Josep Vallverdú. A través de Twitter el vaig convidar a jutjar el pregó després d’escoltar-lo, i vostè va dir que no volia polemitzar a la xarxa.

Doncs bé, el convido a través del seu mitjà. Estic segur que el Sr. Vallverdú, eminència de 96 anys que ja fou pregoner el 1981, podria fer un pregó molt modern i universal, com també estic segur que el meu ho serà. Que algú sigui seriós i rigorós, no li impedeix fer acudits; que algú faci humor, no li impedeix poder transmetre emoció o veracitat; i que algú sigui pagès, li agradin els garrotins o xarri en lleidatà, no el fan menys modern o universal..., oi?

El pregó és el tret de sortida de la Festa Major, de les festes populars. L’hauria de fer sempre un literat, un músic o un científic? No hi ha cap pregoner que ho representi tot... I segurament, si l’ajuntament hagués escollit l’esportista o cantant de moda, vostè no hauria escrit una Peixera comparant-los amb cap referent de la literatura lleidatana. Passa sovint; molts només es queden amb la disfressa i la superfície del que faig; no veuen més enllà, i els és senzill desprestigiar-me. Els prejudicis mai són bons companys de viatge...

Per això, i per l’afecte que compartim, el convido de nou al pregó (19.00 h a la plaça Paeria), a vostè i a tots els lleidatans i lleidatanes, perquè en puguin fer una valoració justa. He intentat fer-lo divertit, emotiu, proper i honest, com ho intento en tot el que faig per molt carrincló que pugui semblar.

Aprofito per desitjar unes bones festes a tothom. 

tracking