x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

  • MONTSE G.

Més educació sanitària

Actualizada 18/05/2020 a las 10:57
CARTA AL DIRECTOR

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© CARTA AL DIRECTOR

SEGRE

SR. DIRECTOR:

És evident que la població en general manca d’educació sanitària. Ho constato quan pràcticament tothom es posa casc, o cinturó de seguretat o no utilitzen el mòbil conduint per la multa a què s’exposen i pocs ho fan per criteris de prevenció de la salut. Penso també que els diferents governs no ajuden gens perquè això canviï. Ara mateix, en la pandèmia del Covid-19 s’estan gastant un munt de diners en campanyes publicitàries promilitars amb missatges del tipus “esta batalla la vamos a ganar”, per part del Govern central, i altres d’institucionals del tipus “7,5 milions de futurs”, per part del govern autonòmic. No seria millor invertir tots aquests diners a fer entendre a la població el que vol dir distància social, risc de contagi, desescalada, etc.? Només cal veure el comportament de la majoria de la gent en el moment en què s’ha permès alguna mesura de desconfinament.

Sembla que tothom està molt tranquil quan compleix amb la franja horària que li toca i fa les activitats que li estan permeses. El tema del perill en cas de no mantenir la distància social ningú l’entén, perquè, clar, compleixen les normes i no els poden multar. Al·lucino quan tothom va a córrer pels mateixos llocs, passant a fregar uns dels altres, esbufegant a menys d’un metre de distància i aglomerant-se els coneguts amb qualsevol pretext. Tampoc ajuden gens les autoritats quan simplement sancionen fent complir la llei sense saber interpretar aquesta llei i avaluar en quins casos hi ha risc o no. Així, ens trobem que en període de confinament han multat dones soles caminant per un camí als afores dels pobles o matrimonis, quan això no representa cap risc ni per a ells ni per a la resta, mentre que ara les conductes de risc s’han multiplicat però no sancionen ningú. Educació i cultura sanitària per a tothom, sisplau. Invertiu on cal.

Comenta el contenido

Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Descubrir
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre