x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

  • AGUSTÍ JIMÉNEZ

Alcalde

Torre-serona, “senyera blanca”

Actualizada 20/05/2020 a las 10:10
CARTA AL DIRECTOR

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© CARTA AL DIRECTOR

SEGRE

SR. DIRECTOR:

El dia 18 va arribar la famosa fase 1, el que per a molts és l’anomenat alliberament social i la tornada a una petita normalitat. Al nostre municipi, de menys de 500 habitants, fins ara hem tingut una serenor, pau i autoresponsabilitat molt per damunt de municipis més poblats. Alguns diran: “Això és més fàcil de controlar, en pobles petits”, doncs res més lluny... la nostra proximitat envers la ciutat de Lleida ens ofereix un risc, el de les persones que van o vénen de la capital per treballar, comprar o al metge, que ens deixa una mica sense el control intern del municipi en l’àmbit de la seguretat, com va passar dies enrere amb gent de fora del municipi, que va envair i trencat el precinte i tancaments de la nostra pista poliesportiva per entrar a jugar a pilota sense permís ni cap control, uns fets evidentment denunciats a l’autoritat competent, que va fer una bona feina fent fora aquesta gent insensible amb el nostre municipi. Som un poble, afortunadament, amb “senyera blanca”, perquè ens ho hem guanyat a pols, fent una bona tasca de confinament en tot aquest temps, i no hem tingut cap cas de Covid-19, ni al poble ni a la residència geriàtrica, amb més de 80 residents. Sens dubte una gran sort.

I és que ara, entrar a la fase 1, fase “alliberadora”, ens donarà més vida social, però també ens aportarà més pors. La gent que ha fet un confinament correcte i amb les sortides pautades ara em truca a mi com a alcalde per preguntar... “I ara què?, com ho hem de fer?” La resposta no és gens senzilla, cal tenir el cap fred i mirar d’explicar als veïns i veïnes com assolir aquesta nova etapa de forma correcta i segura, ja que moltes vegades la informació que arriba des de les administracions no és prou clara o entenedora, i més en municipis on el setanta per cent dels habitants són d’edat avançada i no llegeixen, en alguns casos, mitjans digitals o xarxes socials. Des de l’ajuntament, aquesta és una de les nostres tasques; informar, ajudar i collaborar, per tal de donar una informació útil, mitjançant bans, megafonia municipal, cartes bústia a bústia, etcètera, perquè la gent quedi més tranquil·la. Esperem poder veure el poble, en aquest inici de fase 1, amb tota la correcció i responsabilitat –com s’ha fet fins ara– vers les mesures que donen les administracions i continuem així, amb aquesta “senyera blanca”, per molt temps perquè puguem entrar a la fase 2 o fase 3 sense dubtes ni pors.

Comenta el contenido

Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Descubrir
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre