SEGRE

Rafael Sopena Canal

AAVV vs. Consells de Zona, la por al que és nou? (primera part)

Un veí de Lleida

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

A la ciutat de Lleida tenim moltes Associacions de Veïns/ es, les quals durant molts anys han fet una tasca de dinamització i canalització de demandes veïnals cap a l’ajuntament de Lleida, la Paeria, i a altres institucions.

Aquesta tasca ha sigut en la majoria dels casos, per no dir en tots, altruista, en pro del bé comú dels seus respectius barris, i cal donar-los les gràcies. Aquesta tasca ha tingut el suport d’un reconeixement públic, des de fa més de quaranta anys, per part de l’ajuntament com a representats dels seus barris. També cal dir que durant aquestes dècades la participació dels/es veïns/es en moltes d’aquestes entitats, la renovació de les seves juntes i les seves mitjanes d’edat, en general ha tingut bastants problemes. El jovent no s’hi ha acabat d’integrar del tot i no és perquè moltes no ho hagin intentat. En alguns casos ha sigut per diferències personals que han fet inviable les renovacions.

El nou equip de govern de la Paeria, mirant d’ajudar la participació ciutadana en els afers dels diferents barris, intenta reactivar la figura dels Consells de Barri o de Zona. Mirant un nou format de consells de zona, els quals siguin més efectius i participatius que aquells Consells que es portaven a terme en les legislatures passades. Recordem que aquest òrgan està reconegut dintre de l’organigrama municipal des de fa més de quinze anys. Si no vaig errat, entenc que el que és vol és que els consells de zona canalitzin o elaborin demandes dels barris

tracking