SEGRE

Rafael Sopena

AAVV vs. consells de zona. La por al que és nou? (Segona part)

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

Arribats en aquest punt, moltes AAVV es pregunten per què han de participar en un consell de zona si ja tenen fil directe amb l’ajuntament. Això es pot entendre com perdre l’autoritat de representar els afers del barri. Crec que s’equivoquen. Penso que tots volem el mateix. Tindre uns barris amb els millors equipaments i serveis possibles i l’oportunitat que donen els consells de zona de tindre un punt de trobada amb altres veïns, que no tenen per què ser socis de l’AAVV, i entitats del barri per poder interactuar i trobar punts de treball ha de ser una cosa positiva.

Aquí no s’ha de veure bàndols d’uns contra els altres, l’important és el bé comú per sobre de personalismes i petites parcel·les de suposat poder. Si no ho volem veure així, estarem donant la raó a aquells que des del no voler o no poder implicar-se a participar a intentar fer uns barris, una ciutat, un país, un món millor, veuen els altres com a parts enfrontades sense remei, malbaratant la idea del bé comú i desanimant-se en veure el mal rotllo existent. Això no vol dir que cadascú no pugui tenir el seu punt de vista o les seves preferències; en la diferència hi ha la riquesa, però haurem de trobar punts de trobada. No s’ha de menystenir la tasca de cap veí o veïna que dedica temps als altres. Cal que donem sentit a la paraula fraternitat i que ens vegem més com a companys/es i no com a rivals.

No vull acabar aquest escrit sobre els consells de zona sense demanar a tots els grups municipals de la Paeria que reverteixin la desinversió en serveis i equipaments que estan patint els nostres barris. I si de veritat volen que aquesta participació ciutadana que tant demanen sigui sincera, que dotin d’atribucions els consells de zona, o se’ls poden girar en contra. No solament als de l’equip de govern, ja que entenc que l’ajuntament són tots i Lleida som tots, o no? Salut!

tracking