x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

  • Jordi Fàbrega

Alcalde de la Seu d'Urgell

Transparència i rigor

Actualizada 27/08/2020 a las 08:54
CARTA AL DIRECTOR

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© CARTA AL DIRECTOR

SEGRE

SR. DIRECTOR:

Li escric aquestes línies realment molest després de llegir el titular del seu diari del dimecres 26 agost, un titular que provoca un mal irreparable a tot un sector econòmic exemplar de la nostra ciutat.

Des de l’inici de la pandèmia, ja en el llunyà mes de març d’aquest any, l’ajuntament de la Seu d’Urgell ha fet un exercici de transparència i rigor en comunicar les dades sanitàries de la nostra ciutat, tal com es mereixen tots els ciutadans sempre, però més en uns temps tan complicats com els que ara estem vivint. Cada dia de la primera onada un butlletí diari emès des del consistori actualitzava, puntualment, totes les dades sanitàries i socials, així com les mesures aplicades, de manera oberta a tothom. I ara, amb aquest rebrot o segona onada, s’ha iniciat de nou aquest butlletí que podeu trobar a la nostra pàgina web actualitzada cada dia.

Tal com vam explicar, i van recollir tots els mitjans correctament, durant el cap de setmana es van realitzar 234 determinacions de PCR, a persones amb simptomatologia, contactes de positius (segons el rastreig efectuat pels Gestors Covid) i treballadors de la restauració. D’aquestes, 36 han estat positives, xifra que representa un 15% de les mostres recollides, de la globalitat dels tres col·lectius testats. Però, per col·lectius, els resultats positius en el sector de la restauració no arriben al 5 per cent, ja que la immensa majoria corresponen als altres dos col·lectius testats.

De fet, aquest sector, com la resta de sectors econòmics de la nostra ciutat, està treballant amb totes les mesures de seguretat i higiene necessàries i és absolutament segur anar-hi i gaudir-ne. Són les retrobades socials, tant a l’àmbit públic com al privat, les que han disparat els casos de la Covid-19 a tot Catalunya. I donat que aquestes trobades es fan en bona part sense mascareta ni distàncies per part dels assistents, el personal de restauració esdevé un col·lectiu de risc per infectar-se, i per això en tenim cura.

Crec sincerament que cal ser molt curosos en la tramesa de la informació, sobretot en aquella tan sensible i que afecta la salut dels ciutadans i, de retruc, un sector econòmic del qual depenen moltes famílies que amb aquesta crisi ho estan passant molt malament. Espero trobar un aclariment d’aquesta interpretació errònia d’unes dades trameses a tots els mitjans de comunicació amb transparéncia i rigor.

*Diari SEGRE publica aquest dijous una rectificació en la notícia central de la pàgina 5 (veure en aquest enllaç).

Comenta el contenido

Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Descubrir
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre