SEGRE

Volem solucions i explicacions

JUNTA de l’AMPA de l’ESCOLA FREDERIC GODÀ

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

L’Ampa de l’escola Frederic Godàs vol denunciar el tracte discriminatori cap a la nostra escola per part de l’ajuntament de Lleida. De tots/es és sabut que a l’estiu a Lleida es poden arribar a tenir temperatures realment elevades. Si a aquest fet sumem que a la nostra escola hi ha a la secretaria l’armari que controla tot el sistema informàtic, els quadres de llum de tota l’escola, més els 4 ordinadors que hi ha a la mateixa dependència, el problema s’agreuja considerablement i s’arriba a temperatures de disfunció tèrmica.

Al mes de juny, amb l’equip directiu treballant presencialment a l’escola pel coronavirus, es va decidir posar solució al problema i es va instal·lar un aparell d’aire condicionat a la secretaria de l’escola. Doncs resulta que, tot i que es va agafar un model de dimensions molt reduïdes, des de l’ajuntament ens l’han fet treure perquè, segons ells, incompleix la normativa a l’estar situat a la façana principal. Si això es quedés aquí, cap problema, ho acceptaríem de bon grat, però resulta que fent algun tomb per Lleida hem pogut comprovar que hi ha altres escoles que tenen el compressor de l’aire condicionat a la façana, en un lloc molt més visible que el nostre. Per aquest motiu no acabem d’entendre per què uns sí i uns altres no.

D’altra banda no entenem com funciona el tema del manteniment que l’ajuntament té contractat. Resulta que el 2006 a la nostra escola es van fer unes reformes consistents en la construcció d’un altre edifici destinat a l’alumnat d’educació infantil. Aquesta obra va estar supervisada en tot moment per Educació i, a posteriori, va ser traspassada a l’ajuntament perquè aquest es fes càrrec del seu manteniment. Vés per on que van posar unes portes corredisses que comuniquen els passadissos amb els patis interiors de sorra i, és clar, són dos elements que no encaixen bé. Sorra i guies de portes corredisses no són gens compatibles. Evidentment, amb el temps, les guies s’han deteriorat i ara no funcionen de cap de les maneres. Enguany, amb el problema que ha generat el coronavirus, algunes d’aquestes portes es fan servir perquè entri l’alumnat, ja que ho fan per grups estables per evitar la transmissió del virus. S’han fet diferents avisos a través dels SYSTAM i segons els tècnics de l’ajuntament aquestes portes no són les adients i, a més, són obsoletes. Obsoletes si són les més noves que tenim?

Amb tot això han decidit que s’han de canviar però que no és objecte de manteniment sinó una millora, per la qual cosa la substitució de les portes o el canvi del sistema d’obertura pot trigar mesos i mesos. La burocràcia obliga a fer l’estudi previ, el pressupost, l’informe corresponent, l’acceptació del pressupost... És a dir, tot un seguit de passos que l’únic que aconsegueixen és endarrerir la solució del problema i dilatar-ho de forma indefinida en el temps. No compartim en cap cas que no sigui manteniment, creiem que sí que ho és, i que, a més a més, és un tema urgent per la situació de pandèmia que estem patint actualment i que no sabem quant de temps durarà. Demanem una solució ràpida i eficaç que garanteixi la seguretat i integritat de l’alumnat d’educació infantil de 3 anys, i també el del personal de l’escola.

tracking