SEGRE
Unas 40 personas reivindicaron una ciudad con menos coches.

Unas 40 personas reivindicaron una ciudad con menos coches.EXTINTION REBELLION

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

Us imagineu unes ciutats plenes de màquines contaminants que contribueixen a empitjorar la salut dels seus habitants? Vehicles pesants, voluminosos, que a més són perillosos i fan soroll?, que donen voltes contínuament pels carrers ocupant abusivament l’espai públic? I la majoria de les vegades simplement per moure una sola persona durant un breu recorregut que podria fer-se en pocs minuts més (o menys!) a peu, en bici o en transport públic? Direu que exagerem, però aquesta imatge malauradament es repeteix altre cop cada dia a Lleida, una ciutat (re)envaïda de cotxes malgrat que la majoria de les persones es podrien desplaçar pràcticament a tot arreu de forma sostenible. Exposem tot això perquè no podem acceptar aquesta situació com a normal, com una mena de mal menor de la societat moderna amb què no podem fer res.

Els nivells de contaminació i soroll, poc coneguts i silenciats, són molt més alts del que ens pensem i, sobretot, més perillosos per a la salut del que ens diuen. Ja sabem que cal canviar hàbits personals de mobilitat molt arrelats en l’ús del cotxe privat, però també sabem que si tinguéssim una bona infraestructura en mobilitat sostenible, com demostren tots els estudis i experiències a altres ciutats, la situació canviaria molt i cap a millor! És per això que voldríem fer una doble petició.

Primer a la ciutadania, perquè incorpori en la seva vida nous hàbits de mobilitat i que pensi quants desplaçaments en vehicle contaminant fa i pot evitar. Que hi ha inconvenients? Sí. Que no sempre és fàcil? Cert. Però, a la balança final sempre surt guanyant el benestar personal i clarament el de la ciutadania en conjunt. I, en segon lloc, a la Paeria, perquè lideri aquest canvi amb accions valentes i continuades. Perquè això sigui una de les seves prioritats tal com van pactar i prometre.

Perquè desenvolupi d’una vegada carrils bici segurs i segregats a les vies principals (no cal res més!), perquè apliqui totes les mesures necessàries per fer efectives les zones 30, perquè millori i mantingui la xarxa de carrils bici i perquè connecti el centre amb els diversos barris de la ciutat.

tracking