SEGRE

Ignasi L. R.

Augment de les tarifes de l'escola bressol

Niños del jardín de infancia del Secà de Sant Pere este viernes.

Los jardines de infancia de Lleida recogen productos para el Banco de los AlimentosMagdalena Altisent

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

L’altre dia publicava el seu diari en portada un augment desorbitat de les taxes d’escolarització de les escoles bressol municipals que planteja l’equip de govern.

La Paeria, des de les darreres eleccions, s’està preocupant només de sanejar els comptes municipals a costa de reduccions en la qualitat dels serveis.

Vivim a la segona ciutat amb l’IBI més elevat de tot l’Estat (segons libremercado.com) i, si fessin un rànquing, seríem la que té els carrers i parcs més bruts i descuidats. Paguem una taxa de recollida de brossa que és un despropòsit i tenim els contenidors sempre plens (i bruts).

Ara vostès anuncien un augment del 150% en el cost de l’escolarització dels infants i situen l’import per sobre del que costa una escola privada. Sembla que volen fer amb l’educació el que estan fent amb la resta de serveis.

Hi ha escoles bressol municipals que ho deixaran de ser en els propers anys (amb la consegüent reducció d’oferta pública). S’ha demanat als i les mestres de les bressol que es facin càrrec també del menjador, sense augmentar la plantilla (reduint, inevitablement, les hores lectives que poden oferir). S’està aplicant una taxa pel servei d’acollida a les escoles quan, fins ara, era un servei gratuït. És més, aquest servei està condicionat a un mínim d’alumnes, per la qual cosa els pares i mares que el requereixen, tot i estar disposats a pagar, poden no tenir-lo disponible a la seva bressol.

Les darreres eleccions ens van vendre una Lleida millor per als lleidatans i lleidatanes, però el rellotge està corrent i se’ls acumula la feina només per arreglar tot el que estan espatllant.

Augmentar els impostos i reduir o eliminar els serveis és la forma fàcil de sanejar els comptes, però d’un govern jove i d’esquerres tots i totes esperem una mica més. Esperem que es lluiti per optimitzar els recursos de què disposa la ciutat sense renunciar a tot allò que tants anys ha costat d’aconseguir.

A tot això cal sumar-hi que qualsevol servei municipal existent que es deixi de prestar (o augmenti tant de preu que cap ciutadà el pugui emprar) implicarà, inevitablement, destrucció de llocs de treball, com per exemple el de tots i totes les mestres i TEI que, al veure reduït el nombre d’alumnes (no ens enganyem, augmentar el preu de les bressol a 230 €/mes és el primer pas a privatitzar, de forma encoberta, el servei), perdran el seu lloc de treball.

Si us plau, deixem de voler fer negoci amb l’educació. Aquesta no és la finalitat d’un servei municipal. Indignadament,

tracking