SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Els seus somnis, les seves oportunitats, la seva salut, els seus drets… Campanya Sense Llar 2020. Les circumstàncies que han sobrevingut arran de la Covid-19 ens han ressituat en un nou mapa històric en què emergeix una realitat molt més fràgil i vulnerable per a tota la societat. Des d’aquesta realitat i en aquest context d’emergència econòmica i social, és necessari reclamar l’atenció de tota la societat com a col·lectivitat responsable de teixir un model social, sostenible i inclusiu per a tota la població.

Cada cop som més conscients de la importància de tenir una llar, i és per aquest motiu que volem posar de manifest la realitat que estan vivint de manera sistemàtica les persones sense llar. La inestabilitat residencial, viure en un habitatge inadequat o insegur, impacta directament en el benestar emocional i en la salut física i psíquica de les persones que viuen en llars vulnerables. Amb el lema d’enguany “No tenir casa mata” volem remarcar que no tenir una llar impedeix gaudir de la funció vital i social, així com també de les relacions socials de l’habitatge com a espai on cuidar-nos i accedir i gaudir dels drets fonamentals per realitzar-nos com a persones plenes.

Per tot això, cal que els agents socials defineixin i implementin estratègies específiques de lluita contra l’exclusió residencial i sensellarisme, i que les Administracions aprovin lleis reals que garanteixin totalment l’accés a l’habitatge.

Tenim l’oportunitat de construir una nova realitat. No volem tornar a la que hi havia abans: volem que ningú sense llar sigui la nova realitat!

tracking