SEGRE

MARGARITA PEREIRA PERSONAL

Necessitats de les persones sense llar

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Aquest matí he anat a la porta del Pavelló 4 a Camps Elisis, on @paerialleida allotja les persones sense sostre del Pla Iglú. Volia conèixer per mi mateixa la situació. He arribat a les 8 h, que és l’hora en què han de sortir, tanquen fins a les 21 h. Abans els donen l’esmorzar: un got (un cafè de màquina tan gran) de colacao, els primers tenen la llet calenta; quan s’acaba, als altres els toca la llet freda i 5 galetes o una magdalena.

Els donen una “ampolleta” (passaré la foto perquè és mini d’aigua) i els posen al carrer, perquè es busquin la vida. Alguns, amb l’ajuda de @juntossumamos20 i persones que volen ajudar-los, tenen un fogó de butà i amb el menjar que els donen preparen en comú alguna cosa per sopar al carrer. Al pavelló no es pot entrar amb menjar, ni una galeta, ho tenen prohibit. No donen dinars ni sopars... Només recollint un tiquet als Serveis Socials de l’Ereta poden anar allà a les 13 h, i a la tarda a buscar un entrepà (no donen beguda ni res calent). El fogó on es cuinen alguna cosa l’amaguen, no poden entrar res al pavelló. Un dels homes el dia 10 havia recollit al Banc d’Aliments una caixa que li donen mensualment amb arròs, llenties, suc, oli, macarrons... Amb això i el que els dóna la gent es cuinen l’únic àpat calent. Havia deixat al carrer una capsa i una cassola amb una mica de sopa d’ahir...

Tothom que passa per allà sap que és on mengen. Aquest matí no hi havia res, Ilnet amb la Policia Local han netejat la zona i ho han llençat tot a les escombraries... Els nois no podien entendre com havien pogut tirar-los el menjar... No hi ha servei de bugaderia, s’havien rentat la roba en una font i amb la boira la tenien encara mullada, al pavelló no la poden deixar a assecar... Dutxes: poden anar a dutxar-se a les piscines de Cappont de 4 a 6 hores de dilluns a divendres; el cap de setmana no hi ha servei.

Així que ja veieu que passen el dia al carrer, alguns van a l’estació de Renfe però em deien que si veuen que hi van diversos dies seguits els treuen al carrer. Us podeu imaginar com és un dia així, amb la boira, al carrer fins a les 21 h i només amb un gotet de colacao calent al cos? Important: la necessitat principal que tenen és accedir al pavelló durant el dia, i algun àpat calent. És el que més m’han demanat. Finalment, també necessiten un servei de bugaderia.

tracking