x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

 • PILAR MUÑOZ

Objecció respecte a practicar avortaments quirúrgics

4
Actualizada 27/11/2020 a las 11:39
CARTA AL DIRECTOR

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© CARTA AL DIRECTOR

SEGRE

SR. DIRECTOR:

Volia transmetre la meva perplexitat i indignació sobre el tema de l’avortament quirúrgic a Lleida en relació a la notícia que apareix avui a la premsa que explica que tots els ginecòlegs de l’hospital Arnau de Vilanova són objectors respecte a practicar avortaments quirúrgics voluntaris. Després de molts anys i mobilitzacions hem aconseguit una llei d’avortament que assegura bones praxis a les dones que han pres la difícil decisió d’avortar. El que no m’imaginava és que ens trobéssim amb la situació que cap ginecòleg vulgui practicar la intervenció acollint-se al dret d’objecció. Tenir una llei d’avortament no obliga ningú a avortar, però si alguna dona, pel motiu que sigui, decideix fer-ho, necessita saber que ho podrà fer amb totes les garanties i en el si del sistema públic.

El principi d’objecció a alguna pràctica mèdica, per respectable que sigui, no hauria de comprometre en cap cas ni posar dificultats a un dret recollit a les lleis en relació a la interrupció voluntària de l’embaràs. Les usuàries de la sanitat pública hauríem de tenir garanties que a Lleida això es compleix. Si un ginecòleg exerceix a la sanitat pública fóra convenient que no fos objector en aquesta pràctica, ni en qualsevol altre acte mèdic que es troba garantit, almenys sobre el paper, en la cartera de serveis de la sanitat pública. Si pel motiu que sigui no ho pot fer, que deixi d’exercir a la sanitat pública i ho faci a la privada.

Des del meu punt de vista, la no-objecció hauria de ser un requisit per obtenir plaça en el sistema públic.

Comentarios

 • #4 Marc S
  30/11/20 10:09

  No podem perdre professionals capacitats perquè en una pràctica molt concreta es neguin a exercir. És obligació de l'Administració Pública garantir que hi hagi professionals no objectors que puguin prestar aquest servei, a través d'una correcta planificació, però no es pot perseguir el metge que s'objecta a exercir una pràctica concreta, quan no és una situació general, ni discriminatòria.

  Tenim menys metges dels que calen, especialment amb la crisi del coronavirus. No podem enviar-los a la sanitat privada per una objecció concreta. Simplement cal distribuïr els metges no objectors entre tota Catalunya per assegurar que el dret a l'avortament es pugui garantir.

  D'altra banda, caldria un estudi de fons per determinar les causes que provoquen aquesta allau d'objectors i veure si es pot resoldre d'alguna forma.

  Denunciar Responder
 • #3 Maria Josep Balletbò
  29/11/20 08:54

  Fuketis dijo..
  Això seria un règim dictatorial. Estem en democràcia i els servidors públics també tenim dret de tenir els nostres propis valors i la nostra pròpia ètica professional, sempre i quan no suposin un atac contra la integritat física i moral dels ciutadans als quals servim. Penso, senyora, que nosaltres també som persones, amb sentiments, valors i criteris propis. Estaria bé i seria democràtic que els servidors públics ens veiéssim obligats a fer quelcom que atemptés contra la nostra moral? Seria democràtic que ens veiéssim obligats a fer quelcom que anés en contra de les nostres conviccions?

  Denunciar Responder
 • #2 Laura
  28/11/20 19:29

  Fuketis dijo..
  Casascú tira on vol però no quan s'atempta contra els drets d'altres persones, només faltaria.
  Des de la sanitat pública s'ha de poder garantir aquesta pràctica aprovada a totes les dones que la sol•licitin és vergonyosa i indignant la situació actual a Lleida. Si no hi ha cap professional capacitat/da potser s'han de reservar places per no-objectors o inclús anar més a fons i veure si no hi ha cap pressió interna o que coi està passant a l'Arnau perquè quasi 30 professionals es neguin a practicar una pràctica aprovada i legal.
  La solució de buscar una clínica privada és un pegat mal ficat i una vergonya pel sistema públic de salut, sense tenir en compte que els professionals de la privada són els mateixos que ens visiten a la pública. Totalment d'acord amb la companya Pilar. Desconeixia la situació però m'estremeixo de pensar en les dones i joves que hauran hagut de patir aquesta injustícia i desplaçar-se a altres provincies o inclús per falta de recursos, tenir un nadó no desitjat.

  Denunciar Responder
 • #1 Fuketis
  28/11/20 09:34

  Clar que si, quan no m'agrada la decisió dels demés aquestos haurien d'exercir en un altre lloc! Si ho fan sera per algo, el món no gira cap on tu vulguis. Cadascu tira cap a on vol

  Denunciar Responder
Comenta el contenido

4
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre