SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Soc pagès i fill de pagesos. Els pares i padrins també treballaren la terra per mantenir la casa i la família. Els fills van continuar estudiant, excepte el més petit. El fill petit no va voler estudiar i als setze anys va anar a aprendre diversos oficis. Finalment, als vint-i-nou va demanar quedar-se a treballar a casa. Llavors va anar a aprendre d’esporgar.

Ens partíem els beneficis després de descomptar totes les despeses que comporta el cultiu de la terra. Jo portava els comptes i seguia treballant, però tot el que compràvem  (maquinària, terra...) s’inscrivia  al seu nom tenint en compte que era el continuador de la terra i de la llar familiar.

La temporada dels anys 2015 i 2016 ell va deixar de retribuir-me cap benefici dels guanys; jo encara feia front a les despeses de la terra: adobs, insecticides, regs, etc. i anava a ajudar-lo al camp dintre de les meves possibilitats. Els anys següents va seguir negant-se  a donar-me res. Jo encara pagava i segueixo pagant les contribucions, assegurances en general, les despeses oficials i obligatòries de la terra de la família i de la casa on encara viu. 

Ara la terra familiar no la conrea, però tampoc no en podem fer ús ni conrear-la ni posar-la a arrendament. S’ha perdut tota la collita, però les despeses les he hagut de pagar igualment. Per això, per poder tenir-ne els drets em veig obligat a anar al jutjat el mateix dia que compleixo vuitanta-quatre anys.

tracking