x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

  • Un pagès

He d'anar a judici

Actualizada 01/12/2020 a las 12:10
CARTA AL DIRECTOR

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© CARTA AL DIRECTOR

SEGRE

SR. DIRECTOR:

Soc pagès i fill de pagesos. Els pares i padrins també treballaren la terra per mantenir la casa i la família. Els fills van continuar estudiant, excepte el més petit. El fill petit no va voler estudiar i als setze anys va anar a aprendre diversos oficis. Finalment, als vint-i-nou va demanar quedar-se a treballar a casa. Llavors va anar a aprendre d’esporgar.

Ens partíem els beneficis després de descomptar totes les despeses que comporta el cultiu de la terra. Jo portava els comptes i seguia treballant, però tot el que compràvem  (maquinària, terra...) s’inscrivia  al seu nom tenint en compte que era el continuador de la terra i de la llar familiar.

La temporada dels anys 2015 i 2016 ell va deixar de retribuir-me cap benefici dels guanys; jo encara feia front a les despeses de la terra: adobs, insecticides, regs, etc. i anava a ajudar-lo al camp dintre de les meves possibilitats. Els anys següents va seguir negant-se  a donar-me res. Jo encara pagava i segueixo pagant les contribucions, assegurances en general, les despeses oficials i obligatòries de la terra de la família i de la casa on encara viu. 

Ara la terra familiar no la conrea, però tampoc no en podem fer ús ni conrear-la ni posar-la a arrendament. S’ha perdut tota la collita, però les despeses les he hagut de pagar igualment. Per això, per poder tenir-ne els drets em veig obligat a anar al jutjat el mateix dia que compleixo vuitanta-quatre anys.

Comenta el contenido

Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre