SEGRE

PERE SERRET BESA

Seguretat sense exclusió als autobusos de Lleida

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

Recentment un amic em va relatar que no va poder fer ús d’un autobús públic a la nostra ciutat a causa que en aquell moment no disposava de la targeta bus ni tampoc d’una targeta de crèdit per abonar el trajecte.

En voler pagar en efectiu, el conductor ho va rebutjar i el meu amic, perplex –i ja de certa edat–, no va poder fer ús del transport públic.

El Sr. Carles Soldevila –responsable de l’empresa Moventis– va puntualitzar en el seu moment la següent informació: “Hem pres aquesta mesura (promoguda per l’ajuntament), per evitar al màxim el contacte entre conductor i passatgers, i només es podrà passar la targeta.” Ara bé, va recalcar que “si no es té abonament, es podrà utilitzar el transport públic sense haver d’abonar la tarifa”.

D’acord amb aquesta declaració, em demano per què el meu amic va ser vetat per poder utilitzar el transport públic, un servei al qual tots els ciutadans de la ciutat de Lleida tenim dret a accedir, si de la paraula del Sr. Soldevila s’infereix que no hi hauria excepcions. 

Soc plenament conscient que la situació pandèmica que patim ha obligat les autoritats a establir protocols sanitaris per salvaguardar la seguretat dels seus empleats, però sense certa flexibilitat es pot incórrer en discriminacions impròpies d’un Estat de dret.

La gent gran i altres col·lectius que no fan servir la targeta de crèdit o que no disposen d’una aplicació no poden ser exclosos dels serveis essencials. Crec sincerament que la crisi sanitària és una cosa molt seriosa i s’han de prendre les mesures oportunes; però, tanmateix, en cap cas no ha de derivar en una crisi social.

S’ha d’imposar certa elasticitat perquè ningú no quedi postergat.

tracking