SEGRE

pares i mares E.B. Bambarol

Volem una escola bressol que puguem sentir com nostra

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

Després de tenir un fill o filla, de poder gaudir en exclusivitat el curt període de la maternitat o paternitat, els pares i mares hem de prendre la decisió de deixar els nostres fills en unes altres mans que en tinguin cura, i això és una decisió difícil i dura.

Ara com ara, les escoles bressol han evolucionat molt, bressolen els nostres fills/es, els cuiden i eduquen. En aquest moment tan delicat i emotiu, els pares i mares també necessitem sentir-nos bressolats; estem deixant el més preuat a les seves mans, per la qual cosa necessitem trobar els i les millors professionals amb qui poder confiar els nostres fills i filles. L’escola bressol Bambarol d’Almenar, amb tota una trajectòria professional, s’ha convertit en un model i referent per al nostre poble dins d’aquesta etapa educativa.

El seu equip directiu i docent destaca per la seva professionalitat, innovació i dedicació, tant per als nens i nenes com per a les famílies.

Durant anys, pares i mares hem deixat els nostres infants a les seves mans i els hem vist créixer, aprendre i evolucionar agafats de la mà de la Laura, l’Esther, la Montse, la Yolanda, la Manoli i de professionals que avui ja no hi són però que perduren en els records dels més petits i petites, com l’Anna, la Dori, etc. A banda de destacar el vessant educatiu, per a les mares i pares també resulta molt important que sigui algú de “proximitat”, veïns i veïnes del poble, gent que coneixem de tota la vida.

Alguns hem crescut amb elles, d’altres hem compartit vivències o moments. Aquests dies hem conegut la notícia que surt a licitació la gestió de l’escola bressol. Un cop coneguts els requisits per punts per tal d’aconseguir ser l’adjudicatari d’aquesta licitació, ens preguntem per què més de la meitat dels punts (55) són de caràcter econòmic i només 15 són referents al pla educatiu.

Per què no es posa en valor el fet de ser una empresa o entitat de proximitat, del poble? Per què es vol canviar un projecte educatiu que funciona i ho fa molt bé? Pares i mares d’altres pobles estan portant els seus fills a Almenar per la qualitat educativa del centre, per la proximitat i el tracte rebut. I el més trist de tot, s’ha pres aquesta decisió des de l’ajuntament sense consultar-ho als veïns i veïnes del poble, ni tan sols a les famílies que hi formem part. En uns dies l’escola, amb el seu actual equip directiu i docent, realitza la jornada de portes obertes.

Els nous pares que s’estiguin plantejant dur-hi els seus fills coneixeran la proposta que es fa actualment, però si l’adjudicatari final resulta ser un altre, com es poden arribar a sentir? Perduts, desorientats i, fins i tot, potser, enganyats.

El món ha evolucionat i les decisions que involucren la ciutadania han de ser més plurals, participatives i consensuades entre tots els estaments que conformen els pobles i ciutats. Ens trobem en un termini de 20 dies per a la presentació d’aquesta licitació amb el desconeixement total per la gran part del poble.

Considerem que és necessari que famílies, vilatans, equip directiu i docent actual i entitats governamentals es puguin trobar per asseure’s a parlar de com resoldre aquesta situació que provoca tanta incertesa entre les famílies que ja són usuàries com les que ho han de ser en un futur pròxim per poder trobar la millor solució possible per a tots. Volem una escola bressol que puguem sentir com nostra, com ho ha estat fins ara

tracking