SEGRE

Andrea Espadas Martín

Existeix una competició entre gèneres

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

Sr. Director:

He rebut últimament comentaris com “la dona ho té més fàcil” o “per ser dona te’l regalen”. Aquest tipus de comentaris em fan pensar, ja que jo, com a creadora de contingut online, no ho veig reflectit en els números.

Em basaré en l’experiència pròpia per redactar aquest article, i és que jo treballo com a streamer en una plataforma de directes. En aquesta plataforma les estadístiques indiquen que el top 20 mundial de streamers són homes, però, tot i així, es continua comentant que en aquesta plataforma, per ser dona, ho tens més fàcil. Si realment no se’ns sexualitzés pel simple fet de ser dones, potser aquests comentaris no existirien.

Cert és que aquesta plataforma és majoritàriament consumida per homes cis heterosexuals, cosa que fa que veure una dona inciti al clic. Però cert és que en televisió, quan no t’agrada el que emet una cadena, canvies de canal, i el mateix passa en aquestes plataformes online.

Aquest tipus de comentaris i actes venen establerts per una diferenciació entre sexes, com una manera de comparar-nos en tot moment.

El que m’agradaria preguntar per obrir debat sobre això és: i si deixéssim de competir entre gèneres i ens baséssim en tots els àmbits com a creadors de contingut?

tracking