SEGRE

Queralt Aloy Pubill

Somriurem

Curs: 1r d’ESO. Centre educatiu: Institut Samuel Gili i Gaya

Creado:

Actualizado:

XV Concurs Periodístic Josep Pernau

Sr. Director:

Últimament acostuma a ser habitual conèixer la gent únicament a través d’un tros de la seva cara. La mascareta, en aquests moments, està amagant una part molt important i expressiva dels éssers humans: el somriure. Un acte tan simple com moure les comissures dels llavis formant una corba còncava o una corba convexa, com si fóssim unes emoticones, pot donar molta informació de com es troba aquesta persona. Somriure és molt més que un simple acte reflex davant a 

l’expressió de com ens sentim. Per tant ara és moment d’aprendre a mirar-nos als ulls i saber interpretar el que ens volen dir. Els ulls han de reflectir el nostre estat d’ànim. Com diu una cançó de Txarango, “somriurem quan tot falli”. Penso que en aquests moments és una bona frase que ens hauríem d’anar recordant entre totes i tots, encara que aquest somriure no el puguin veure i compartir amb els altres. En aquests moments, hem de fer anar un somriure interior, que permeti estar bé amb nosaltres mateixos per després poder compartir-lo amb els altres. Són temps per aprendre a somriure, per estar enfadats, tristos i per expressar amb els ulls els sentiments que normalmentl’expressió de com ens sentim.

Per tant ara és moment d’aprendre a mirar-nos als ulls i saber interpretar el que ens volen dir. Els ulls han de reflectir el nostre estat d’ànim. Com diu una cançó de Txarango, “somriurem quan tot falli”. Penso que en aquests moments és una bona frase que ens hauríem d’anar recordant entre totes i tots, encara que aquest somriure no el puguin veure i compartir amb els altres. En aquests moments, hem de fer anar un somriure interior, que permeti estar bé amb nosaltres mateixos per després poder compartir-lo amb els altres. Són temps per aprendre a somriure, per estar enfadats, tristos i per expressar amb els ulls els sentiments que normalment expressaries amb la boca. Hem de recuperar l’art de les coses senzilles. Vivim en temps plens d’incerteses i canvis molt ràpids que molts cops fan que no puguem veure les coses boniques de la vida.

Ara només falta que ens acostumem a expressar-nos a través dels ulls i saber que si la mascareta es mou una mica vol dir que una persona et vol expressar el somriure més dolç que té o també si els ulls brillen com les estrelles significa que et vol donar també la rialla més agradable. Conservem el nostre somriure!

tracking