SEGRE

Joel Bastons Vilaltella

Greu desgavell econòmic a Mollerussa

Cap del Grup Municipal del PSC de Mollerussa

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Aquest dijous vinent el Ple Municipal de Mollerussa sotmetrà a votació els comptes generals del 2019 i no podrien ser més preocupants.

Mollerussa té un deute general de 15 milions d’euros derivat d’una nefasta gestió dels ingressos i les despeses i, entre altres coses, d’una excessiva externalització de serveis. El malbaratament amb fins electoralistes que duu a terme l’alcalde, el Sr. Solsona, ens ha portat a un increment de la despesa no previst en totes les partides, i això que moltes ja havien tingut un augment injustificat del seu pressupost que no correspon a res més que a fins populistes de l’alcalde.

Just s’ha arribat a pagar el deute bancari, cosa que no es repetirà als comptes vinents, però les partides corresponents als capítols 1 (despesa de personal) i 2 (despeses corrents) s’han incrementat en més d’un milió d’euros. Quines actuacions a Mollerussa justifiquen aquest increment, d’altra banda inassequible? Però a més d’aquest deute de 15 milions, una de les qüestions més greus és el descontrolat deute a proveïdors. El deute que té el consistori amb la gent que treballa per millorar Mollerussa frega els 3 milions d’euros.

És vergonyós que després d’un any tan dur com el que hem passat a causa de la pandèmia, l’ajuntament de Mollerussa ens ofegui a deutes, retardant-se en el pagament a proveïdors quasi un any, per culpa del desgavell econòmic que ha generat. Un ajuntament que, d’una banda, asfixia els seus ciutadans apujant impostos com l’IBI un 10% aquest any passat i, alhora, permet que la ciutat estigui cada vegada més degradada i els serveis per als ciutadans no estan a l’alçada dels impostos que paguem. Una altra gran preocupació que tenim tots els ciutadans de Mollerussa i el Grup Socialista en particular és la data de presentació d’aquests comptes generals. Per si no és conegut, els comptes s’han de presentar abans de finals d’any i excepcionalment aquest any, abans de finals de gener. I la conseqüència de no fer-ho és greu. Tots els ajuts que la Generalitat pogués destinar als municipis per pal·liar els efectes de la crisi ens seran negats. Negats, Sr. Director. Mollerussa no podrà rebre cap mena d’ajut fins que regularitzi aquesta situació. O sigui, que a més d’estar ofegats en deutes, no podrem rebre cap ajut atesa la deixadesa i terrible gestió de l’alcalde.

Li vull recordar al Sr. Solsona que no és el primer any que es veuen aquests resultats, ni el segon ni el tercer. La seva gestió al capdavant del consistori de Mollerussa està farcida d’errors, incongruències en l’assignació d’ingressos i despeses i resultats negatius.

Si continuem per aquest camí, i després d’avisar i demanar per activa i per passiva al ple de l’ajuntament que es presentés un pla de xoc de contenció de la despesa i un pla de sanejament, des del nostre grup municipal farem tot allò que estigui a les nostres mans per posar fre a un descontrol que amenaça la prosperitat de la nostra ciutat.

tracking