SEGRE

Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran

El Batlle, sempre en el record

Josep Maria Batlle fue alcalde de Puigverd de Lleida y senador por el PSC.

Josep Maria Batlle fue alcalde de Puigverd de Lleida y senador por el PSC.

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Aquest dimecres 12 de maig, acomiadem un company, un amic, una gran persona. El Josep Maria Batlle, el Batlle, ha deixat empremta no només al PSC de les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran, sinó a tota la família socialista i a tota aquella persona amb qui va tractar.

Encara amb l’ànim copsat pel seu traspàs, no podem evitar dibuixar un somriure amb el seu record. El Batlle discutia, enraonava, era crític com qui més, però sempre, fos quin fos el motiu de debat, acabava per fer-nos somriure amb una anècdota, un acudit o expressió sincera.

La seva trajectòria política va més enllà del que la memòria de molts i moltes pugui recordar. Va iniciar la seva militància al Partit Socialista l’any 1987. Josep Maria Batlle va ser alcalde de Puigverd de Lleida (1979-2003), diputat a la Diputació de Lleida (1987-2003) i senador els anys 2000,2004 i 2008. Va ser també primer secretari de l’Agrupació del PSC a Puigverd i membre tant de l’Executiva com del Consell de Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran.

Tant en la seva trajectòria com agricultor com en la de polític al PSC-PSOE, Josep Maria Batlle va estar estretament lligat a l’acció agrària, sent portaveu a la comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca al Senat, i un ferm activista de la política municipal. Molts i moltes el recordaran per la multitud de viatges i reunions a cada poble i racó de les nostres comarques per atansar a arreu el socialisme i la defensa de la justícia social.

Deia Montesquieu que “per ser realment gran, cal estar amb la gent, no per damunt d’ella”. El Batlle era un dels més clars exemples d’aquesta proximitat, d’aquest servei a les persones i a tot el territori, de defensa de les causes més justes i de sinceritat per tots i totes els que hem tingut la sort de conèixer-lo. Descansa en pau, company

tracking