SEGRE

ANTONI FOBELLI

L'emergència continua

President de la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Fa pocs dies vàrem presentar la Memòria Anual del Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida corresponent al 2020. Vam fer menció especial de fins a quin punt la pandèmia de la Covid-19 ens havia canviat totes les previsions, atès que va derivar en una crisi social i econòmica que va originar un augment d’un 40% en sol·licituds d’aliments respecte al 2019.

Les xifres de persones ateses va arribar a un total de 29.193, registres que no havíem establert des dels anys més durs de la crisi financera de l’any 2008. Però també ha estat un any de rècords, tant en la recuperació d’aliments excedentaris, que va sumar un total de 1.244 tones, com d’aportacions de particulars i empreses, que van permetre la compra de 700 tones d’aliments, sense oblidar la participació de tantes persones en tasques de voluntariat que van fer possible que poguéssim donar resposta en cada moment a les situacions excepcionals per les quals vam passar.

És evident que la situació sanitària ha millorat molt a dia d’avui, la qual cosa ha estat propiciada per la bona campanya d’administració dels vaccins, però també ho és que la situació socioeconòmica no ha canviat i des del Banc dels Aliments continuem suportant l’augment del 40% a què fèiem referència. Molta gent continua sense feina i molts comerços i empreses no han tornat a obrir després del confinament.

La majoria de gent que ha trobat feina és bastant precària, caps de setmana o festius, però no a plena dedicació. Des de la Fundació del Banc dels Aliments de les Terres de Lleida fem una crida per apel·lar una vegada més a la solidaritat del territori, que mai ens ha mancat, amb les vostres aportacions i als que vulgueu i pugueu col·laborar com a voluntaris/es. És possible que la situació sanitària hagi comportat una certa flexibilització en l’ànim solidari de tots plegats, però l’emergència continua.

tracking