SEGRE

Conchi Plaza Rivero

Indignitat al cementiri de Lleida

Responsable de l’Associació Emaús Rural

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR: Tornem del cementiri de Lleida escandalitzats.

Hem volgut acomiadar-nos del Gideon, una de les persones amb les quals hem conviscut els últims mesos a l’alberg Sagrada Família de Cervera. Va morir sobtadament i tràgicament dijous passat de matinada. Una persona sense recursos i sense família. Quan el grup que acompanyàvem el fèretre ens hem apropat a l’espai on havia de ser enterrat, no ens ho hem pogut creure: era un abocador! Un espai molt semblant on es llencen les deixalles.

Unes tanques d’obra mal embolicades amb uns plàstics negres trencats que limitaven un petit descampat ple de males herbes ben crescudes, amb munts de terra remoguts i un forat on es veien mal tapats tres fèretres més... Amb la calor del migdia feia pudor.

Ens hem avergonyit de la falta de dignitat de l’espai. Ja sabem que quan un es mor sense recursos no té dret a un espai de vetlla ni a cap cerimònia religiosa, que els seus estimats no tenen possibilitat d’acomiadar-se del cos amb calma, però arribar a no tenir ni un espai net i polit on posar el fèretre, és massa. A la tristor del comiat s’ha afegit molta indignació.

Ningú no s’ha adonat de com està aquest espai? Dubto que tingui les condicions sanitàries adequades... És aquest el lloc que donem, com a societat, a les persones que arriben pobres al final de la seva vida? Ens consta, perquè hem acompanyat altres persones difuntes sense recursos, que molts altres municipis les atenen d’una altra manera.

Us animem a anar-hi i mirar... No calen explicacions. Des de la nostra petita entitat, Emaús Rural, que busca obrir possibilitats de vida digna per a tothom, alcem la veu per tal que cap persona més sense recursos sigui enterrada a lleida en aquestes condicions.

tracking