x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

  • Grup comarcal de Junts al Consell Comarcal de la Segarra

Increment de la taxa de residus a la Segarra

Actualizada 26/10/2021 a las 09:57

SR. DIRECTOR:

El 20 d’octubre passat a les 5 de la tarda es va celebrar el Consell d’Alcaldies de la Segarra i seguidament el Ple del Consell Comarcal en què, entre altres temes, s’havia d’aprovar la nova taxa de residus per a l’any 2022. La proposta inicial presentada per l’equip de Govern del Consell, ERC i la CUP, era que s’incrementés la taxa en un 5% a excepció del sector de l’hostaleria. Gràcies al debat i aportacions de diferents alcaldes de Junts, l’equip de Govern va acceptar no incrementar aquest 5% ni al sector hostaler ni als establiments comercials no alimentaris.

L’equip de Junts al Consell Comarcal va agrair aquest gest entenent que tots aquests sectors van patir i estan patint per tirar endavant el seu negoci, però pensem que encara no n’hi ha prou. Hi ha altres sectors, autònoms, comerços... que se’ls incrementarà un 5% la taxa de residus i considerem que aquest fet provoca una discriminació i un perjudici vers ells. Però no n’hi ha prou amb aquest increment del 5%, sinó que varen tenir la sorpresa que l’equip de govern, ERC i la CUP, proposaven una reducció del 30% al 70% de la taxa d’escombraries a les entitats bancàries, segons la nova configuració i la grandària de l’oficina. L’equip de Junts al Consell Comarcal no entén com s’intenta beneficiar abans les entitats bancàries que els comerços, empreses, autònoms i famílies de la comarca. D’aquí el vot en contra de Junts, l’aprovació per part d’ERC i l’abstenció de la CUP, membre també de l’equip de govern, va implicar l’aprovació de la taxa.

També es va aprovar gràcies als vots d’ERC i la CUP la modificació de crèdit d’import de 100.000 euros per fer obres a la seu del Consell Comarcal. L’equip de Junts creu més necessari utilitzar aquests diners ara per a polítiques socials i en benefici de la comarca en lloc d’una nova planta al Consell Comarcal. Aquesta quantitat són uns fons extra per fer front a les despeses derivades de la Covid que provenen del Fons Extraordinari de Cooperació del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya

Comenta el contenido

Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Descubrir
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre