x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

  • Comissió dUrbanisme, Mobilitat, Habitatge i Transició ecològica de la FAVLL

Lleida, neta? Un repte de tots

Actualizada 07/11/2021 a las 13:24
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTOR

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© CARTA AL DIRECTOR

SEGRE

Sr. Director:

La Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL) hem organitzat, per al proper 10 de novembre, a la sala Jaume Magre, una taula rodona en què participaran representants d’AV i tècnics de la Paeria per abordar el tema més a fons i amb voluntat d’avançar. Ja fa temps que aquesta problemàtica ens preocupa i així ho hem fet saber als regidors que tenen responsabilitat directa sobre neteja, jardineria, plagues (especialment la de rates) i altres. I també a l’alcalde, amb qui els/les presidents/es de les associacions veïnals han mantingut, recentment, una reunió.

Donada l’actual situació creiem, per tant, que és urgent aplicar un pla de xoc a la ciutat, dotat de la partida extraordinària que es consideri necessària per aplicar-lo de forma immediata. A més a més, per descomptat, amb un conjunt d’actuacions per als propers anys acompanyades del pressupost corresponent. Entenem que és un tema prou conegut a la ciutadania i alhora complex, agreujat per la desescalada de les mesures Covid, en què hem vist grups de gent bevent i menjant al carrer sense tenir cura de recollir els residus o deixalles amuntegades envoltant els contenidors. Però també, en alguns casos, sobreeixits de brossa. Per això diem que aconseguir una Lleida neta és un repte de tots.

Creiem que la queixa ja l’hem fet arribar on calia i ens consta que l’ajuntament ha començat a posar fil a l’agulla. Però el tema és tan important que requereix una resposta urgent abans que el deteriorament s’accentuï i resulti més dificultós i més car revertir la situació. Caldrà revisar contractes, augmentar dotacions, aplicar, si cal, mesures especials i fer-ne el seguiment que calgui. Si és una prioritat per a la ciutadania, cal que també ho sigui per a l’ajuntament!

S’hauran de conèixer en detall els punts més problemàtics i les mancances més significatives de cada barri. I per reeixir en aquesta tasca, la col·laboració de les associacions de veïns és fonamental: coneixem els barris i s’hi ha de comptar. Cal aprofitar i valorar el treball de detecció que, des de fa temps, estem realitzant des del món veïnal. Esperem que molt aviat s’apliquin les mesures efectives necessàries i puguem donar el tema per resolt. La ciutat s’ho mereix! Esteu tots i totes convidats a la taula rodona “Lleida, neta? Un repte de tots”.

Comenta el contenido

Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Descubrir
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre