SEGRE

MONTSERRAT SOLSONA PÀMPOLS

Any vell, any nou

CORBINS

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR: S’ha acabat el 2021 i és temps de passar recompte com cada any per aquestes dates, fent balanç de tot allò que ha passat. Si llegim o escoltem les informacions generals que generen tots el mitjans de comunicació es cau en una espiral de xifres i percentatges que pràcticament desborden tota la ciutadania. N’hi ha per a tothom: la pèrdua i comiat de persones properes per malaltia o accident, extinció de llocs de treball, l’edat de jubilació que puja als 66 anys i dos mesos, les quotes dels autònoms que pugen entre 5 i 21 euros al mes, l’electricitat que un dia rere l’altre puja un percentatge desmesurat per baixar un altre dia un tant per cent insignificant, algunes autopistes de l’Estat que pujaran un 1,97%, la taxa de l’estalvi familiar que cau un 3,7%, els preus que es disparen un 6,7%, la borsa que com sempre puja i baixa com un pèndol descontrolat (perdó, controlat pels poders fàctics i els interessos econòmics dels poderosos), maltractaments, crims vicaris, abusos i tràfic de persones i el desplaçament massiu entre països per desigualtat social o misèria, tot això amanit amb les dades de la pandèmia que cada dia estan més amunt. Estem fets un desgavell!

Malgrat totes les dades de la inflació els preus dels productes del sector primari no gaudiran d’aquesta pujada, les pensions pujaran allò que el govern determini lluny de la pujada general de l’IPC, per cert, aquest any és de més del 6% anual... Alguna dada positiva també la podrem trobar si estem atents, entre d’altres: la gran dedicació dels nostres sanitaris enfront dels problemes que han tingut amb la Covid, l’administració reiterativa de vacunes perquè fabriquem anticossos que facin front a l’enemic, el tancament de centrals nuclears, alguns avenços socials, la llei trans, que els productes que es comprin a partir de l’1 de gener tindran tres anys de garantia i com no, l’arribada de l’home i la dona dels nassos i els patges i els Reis amb el seu seguici d’il·lusió i els bons propòsits que tots fem (i intentem complir) per l’any nou.

Amb tot aquest panorama de final d’any, als ciutadans ens queda l’esperança que traspuen els desitjos que tenim els uns envers els altres quan ens desitgem un bon 2022. Sobretot aquest any amb molta salut per davant de tot. Salut que necessitem per tal d’esquivar aquests virus mutants que han declarat a la humanitat aquesta terrible “guerra bacteriològica” que patim a nivell mundial; una guerra per a rics i pobres, per a gent bèl·lica o pacifista, per a infants i gent gran... El 2021 és mort, feliç naixement del 2022 amb moltes abraçades per a tots plenes d’esperança

tracking