SEGRE
La fachada principal del hospital Arnau de Vianova.

La fachada principal del hospital Arnau de Vianova.SEGRE

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

La Central Sindical independent i de funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, demana a l’Institut Català de la Salut (ICS) el canvi de patronatge dels uniformes blancs de treball. Com a professional de la salut i com a delegada de prevenció de riscos laborals pel sindicat CSIF a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, vull posar de manifest la necessitat urgent en l’adequació dels uniformes blancs de treball de tots els hospitals i centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS). Sent la Sanitat un sector professional molt feminitzat –el 75% de les professionals som dones–, els uniformes són d’un patronatge masculí, la qual cosa suposa incomoditat. Actualment, els uniformes estan formats per una jaqueta botonada i uns pantalons amb una bragueta totalment oberta amb botons i una cinta per cordar i fixar els pantalons a la cintura.

Des de CSIF i des del departament d’Igualtat i Responsabilitat Social volem trencar amb la uniformitat en detriment a un gènere determinat i demanem a l’ICS la garantia de la no-imposició de la uniformitat diferenciada per sexe, com s’observa en diferents centres. Sol·licitem una indumentària que pugui garantir el desenvolupament de l’activitat assistencial i que estigui adaptada i doni a la persona treballadora la seguretat i salut necessària per desenvolupar la jornada laboral, d’acord amb les característiques anatòmiques del gènere de les treballadores i treballadors de l’ICS.

Per tant, demanen que d’una vegada per totes l’ICS es comprometi a invertir en la compra d’uniformes unisex, és a dir, en què els pantalons siguin sense bragueta i portadors d’una goma a la cintura que no calgui cordar. CSIF lluita per la millora laboral i la defensa dels drets de totes les treballadores i treballadors.

tracking