SEGRE

Lola de Yebra

Carta oberta en resposta a Mariama Sall

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

Sr. Director: En primer lloc, vull aclarir que no tinc el plaer de conèixer la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030. Però començant pel càrrec polític, hi ha relacions difícils de gestionar. Tenint en compte aquest fet, queda descartat qualsevol assumpte personal en relació amb la regidora de la Paeria d’origen senegalès. Però no m’he pogut resistir de contestar el seu disbarat d’article.

No en va, al seu currículum vitae posa en anglès les dedicacions anteriors al seu càrrec polític: “Digital planner.” Només desitjo que aquestes planificacions també les escrigui en anglès, ja que ni l’idioma, ni l’art de la ploma, no van ser dons ni aprenentatges que se li han concedit a Mariama. Quant a l’escrit que vostè firma, destacat pel diari SEGRE, el que més impacte visual em provoca són les ocasions en què repeteix la paraula acollida, sembla que desconeix que els idiomes d’origen llatí són molt rics en sinònims.

Pensava que un regidor de Persones no havia de distingir entre els oriünds i la immigració en general i en cas que així sigui, s’ha de preocupar de les persones que li paguen el sou amb l’alta càrrega impositiva amb què el consistori premia els seus ciutadans.

D’altra banda, apunta la senyora Sall que encara queda temps per planificar la campanya fructícola de la província, sent evident i publicat que no és certa tal afirmació. Algunes empreses no busquen reforçar els seus equips i d’altres ho faran amb treballadors de campanyes anteriors amb els papers ja regularitzats. Tanmateix, no veig cap apunt davant la necessitat imminent de frenar l’arribada a Lleida de milers d’immigrants a la recerca d’oportunitats laborals. Tampoc, desgraciadament, cap explicació de què faran amb aquest excés de demanda de treball i l’escassa oferta deguda a les calamarsades de l’abril, en les quals es va perdre el 50% de la producció. No n’hi ha prou d’adequar el pavelló 3 de la Fira de Lleida del qual se’ls expulsa de dia per la ciutat, tinguin, o, no ocupació legal durant la jornada.

En l’escrit del diari es comptabilitzen 220 places per a un total de 30.000 persones que es desplacen a la capital de Ponent. Tanmateix, no veig ni una sola menció a l’amenaça que poden patir els ilerdencs o residents a la nostra ciutat, tot i ostentant un càrrec que parla de persones, o és que... els que no som susceptibles de la seua paraula preferida, acollida, no tenim drets? Perquè del que sí que parla vostè és de bregar amb Madrid per protegir els que venen, sense comptar que aquests drets sempre van lligats al compliment de les obligacions. Per no allargar-me més, vull acabar citant les seues últimes paraules: “És per això que volem construir una Lleida social i justa. Perquè viure i treballar dignament ha de ser –i volem que sigui– un dret per a totes les persones que amb el seu esforç, dedicació i treball incansable fan de Lleida la ciutat de drets on volem viure.” Vostè no sap el que volem els ciutadans.

Demandem, exigim una urbs neta, justa, que actuï amb contundència davant la delinqüència i defensi els qui amb el nostre esforç, suor i dedicació paguem els minuts que vostès dediquen a escopir-nos amb la seua xerrameca barata, sempre tenyida d’ideologia ruïnosa. Pot, si vol, començar pel barri que representa, la Bordeta, que des de fa dies ha encunyat el terme de Bronxdeta. Però alguna cos a l i he d’agrair, m’ha empoderat (un altre vocable molt utilitzat pels de la seua estirp política) vostè a escriure-li les vegades que sigui necessari per incrementar el seu coneixement dels lleidatans i les seues necessitats.

tracking