SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creado:

Actualizado:

Sr. Director: Primer demanar disculpes per referir-me a l’edifici amb el terme de macroalberg i no amb la denominació que es van inventar arran de les protestes veïnals, ja que ECMU em recorda més a una assignatura escolar i personalment crec que per definir un alberg de gran capacitat la definició més adequada és macroalberg.

Es va anunciar que l’equip de govern va arribar a un acord amb el grup Comú per traslladar el projecte de macroalberg a les sitges de Pardinyes, al costat del solar de Josep Pallach, van establir una capacitat òptima de 70 places i traslladar el sensellarisme a l’edifici de les Josefines; reconec que el regidor d’urbanisme Toni Postius té una gran habilitat, troba un edifici a 20 metres del solar quan suposadament deien que es decidia fer a Pardinyes i en concret a Josep Pallach perquè no hi havia més terrenys a la resta de la ciutat.

Les 70 places òptimes no deixa de ser un concepte com el d’ECMU, que realment crec que pot distorsionar la realitat, ja que hi ha una clàusula que diu que aquestes places són ampliables; algú de veritat es creu que construint el mateix edifici que el previst inicialment (sense cap modificació) per 130 places, en aquest edifici ara de 70, però ampliable no hi aniran les mateixes places que les previstes inicialment? Si realment fossin 70 places, per què gastar tants MEUR en l’alberg més gran de Catalunya (segons Sergi Talamonte) i no fer un edifici més petit per a 70 places reals i més barat?

El projecte de les Josefines per al sensellarisme és un projecte que depèn dels fons Next Generation, que els poden concedir o no, el poden fer o no; si no hi ha èxit quina solució hi haurà al sensellarisme? De moment tinc entès que el pla iglú és als Camps Elisis i el macroalberg en principi és l’edifici per substituir l’allotjament dels Camps Elisis.

Potser el problema és que la gent no confia en la paraula dels polítics, potser s’arribaria a un acord de consens si tot el que es diu es ratifiqués legalment sense possibilitat d’alteracions al que s’ha promès. Si els veïns de Pardinyes han deixat clar que el que no volen és un macroalberg i acceptarien un alberg sempre que fos de 40 places i fer més edificis en altres punts de la ciutat, per què no ho fan? De fet, el que demanen els veïns de Pardinyes és el que entenc que proposava ERC de la mà de Regina Cairol, ara pel que es veu han canviat de pensament i volen concentrar tots els serveis socials d’acollida en un sol barri i aquest barri ha de ser sí o sí Pardinyes. Tampoc ha sortit cap representant de l’equip de govern fen una plataforma per sol·licitar fer-ho al seu barri. Sembla que ells prefereixen els barris dels altres.

Finalment, ara que està de moda la plataforma Decidim i la democràcia participativa, jo crec que la banalització del carrer Hostal de la Bordeta l’han de decidir els veïns de la Bordeta i no de tot Lleida, com també penso que el futur de Pardinyes l’han de decidir els veïns de Pardinyes i no des d’una casa a quilòmetres de Pardinyes.

tracking